Mercedes-Benz Citan-programma uitgebreid met XL combi

De Mercedes-Benz Citan is vanaf september ook leverbaar als extra lange combi met tot maximaal zeven zitplaatsen. De nieuwe modelvariant van de Citan richt zich in Nederland op het gebruik als speciale taxi en op het particuliere gebruik voor met name grotere gezinnen. Als uiterst flexibele combi met tot zeven zitplaatsen voldoet de Citan aan de meest uiteenlopende wensen.
Mercedes-Benz Citan

De nieuwe derde zitrij in de Citan biedt af fabriek plaats aan twee optioneel te bestellen aparte stoelen. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar 130 mm in de lengterichting worden veschoven en kunnen naar behoefte afzonderlijk worden omgeklapt en uit de auto worden gehaald. Het zijn volwaardige stoelen die ook geschikt zijn voor volwassenen. De zitplaatsen zijn na het omklappen van de stoelen van de middelste zitrij comfortabel te bereiken.
Speciaal voor de taximarkt kan de ruimte van de derde zitrij worden aangepast voor rolstoelvervoer, waardoor er naast vier standaard passagierszitplaatsen ook één rolstoelzitplaats beschikbaar is. De door de fabriek goedgekeurde aanpassing voor rolstoelvervoer wordt als achteraf aanpassing door een gespecialiseerd ombouwbedrijf aangeboden.

De Citan is echt op de praktijk gericht. Dat bewijst de standaarduitvoering van de combi extra lang onder meer met twee schuifdeuren, airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare voorportierramen en vier airbags. Verder is de Citan Combi extra lang standaard uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem. De nieuwe modelvariant is leverbaar in de motorversie Citan 109 CDI (vermogen 66 kW/90 pk), de CO2 waarde bedraagt 123 g/km, met energielabel C. Medio 2015 wordt ook de motorvariant Citan 111 CDI (81 kW/110 pk) verwacht. De nieuwe telg van de Citan-familie staat vanaf september bij de dealer. De vanafprijs bedraagt € 17.995 exclusief BTW/BPM (€ 29.692 incl. BTW en BPM).

One Response

  1. Rick_Blaine 29 mei 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *