Saab, welkom terug!


Saab Apeldoorn is de eerste Saab-dealer buiten Zweden die de nieuwe Saab 9-3 Aero Sport Sedan in zijn showroom heeft. Het bedrijf haalde samen met Saab Arnhem, Saab Utrecht en Driessen Autogroep zes nieuwe Saabs 9-3 Aero uit Zweden bij fabrikant NEVS.

Sinds de productie van het iconische merk begin dit jaar werd opgestart, is de belangstelling voor de nieuwe 9-3 enorm. Vele liefhebbers keken reikhalzend uit naar de vers gebouwde 9-3. Toen fabrikant NEVS het model in eerste instantie alleen in Zweden aanbood, besloot Ruud Blokhuis, eigenaar van de Apeldoornse Saab-dealer en de vestigingen in Utrecht en Duiven de exportplannen van NEVS niet af te wachten en haalde hij, samen met Saab-dealer Driessen uit Eindhoven, zes nieuwe 9-3’s Aero Sport Sedan op in Zweden.

Het gaat om de Aero-versie van de Sport Sedan, de meest sportieve variant uit de 9-3-reeks. Het model wordt aangedreven door de voor het merk zo bekende en vertrouwde viercilinder turbomotor. In dit geval met 220 pk en in combinatie met een automatische transmissie (handbak is ook leverbaar). De uitrusting is zeer compleet, er wordt zelfs een set winterbanden op lichtmetalen wielen meegeleverd. Het model is vooralsnog alleen leverbaar in de kleuren Jet Black Metallic en Diamond Silver Metallic.

Martin Schotpoort vestigingsmanager van Saab Apeldoorn: “Toen we de kans kregen om de nieuwe 9-3 Aero Sport Sedan naar Nederland te halen, hebben we die kans gegrepen. We hebben zes prachtige Aero’s weten te bemachtigen. Een mooi moment. Het is een belangrijke uitbreiding van onze service, nu we ook weer nieuwe Saabs kunnen leveren. Wij zijn altijd actief gebleven met reparatie en onderhoud en verkoop van gebruikte Saabs”

Dat Schotpoort en zijn team onderhoud en reparaties zijn blijven doen aan het bestaande Saab-wagenpark is logisch. Niet alleen vanwege de enorme kennis en ervaring binnen het bedrijf, maar ook vanwege de ruime beschikbaarheid van originele onderdelen. Ook in de toekomst zullen die Saab-onderdelen gegarandeerd leverbaar blijven. Net als in het verleden zijn de productie van auto’s en onderdelen immers gescheiden.

De nieuwe Saab 9-3 Aero is te bezichtigen bij Saab Apeldoorn. De auto zal ook zijn opwachting maken op het Concours d’élégance Paleis het Loo op 21 en 22 juni in Apeldoorn. De prijzen van de nieuwe Saab 9-3 Sport Sedan worden op dit moment berekend, en zullen tussen de 50 en 55 duizend euro liggen, afhankelijk van de uitvoering. De auto wordt geleverd inclusief twee jaar fabrieksgarantie.

One Response

  1. albertkok 30 mei 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *