De afstand tussen Fryslân en de randstad

De afstand tussen Fryslân en de randstad is al lange tijd een bijzonder fenomeen. Een Fries is zomaar in de randstad, maar om vanuit holland naar Fryslân te gaan is schijnbaar een enorme afstand. Bijzonder, vanaf Bolsward ben je bijvoorbeeld in een uurtje in Amsterdam. Maar probeer maar eens vanaf Amsterdam naar de andere kant van de randstad te komen, dan ben je langer dan dat onderweg, ondanks de (schijnbaar toch niet?) betere infrastructuur en kortere afstand… Maar dankzij een afbeelding op Johannes Wiersma zijn facebookpage ben ik er nu dan eindelijk achter gekomen waar dit fenomeen vandaan komt. Ze lopen in de randstad gewoon een beetje achter, ze denken daar nog steeds dat het 1840 is!

One Response

  1. Fedde 2 juni 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *