Pinksterraces 2014: Race 1


Gister kreeg het publiek een spannende race te zien. Waar veel andere klassen rode vlaggen en uitvallers bij de vleet hadden, kwamen de trucks stuk voor stuk weer goed aan de finish, zonder technisch malheur of race-incidenten. Een bijzondere prestatie werd geleverd door Werner Lenz. Vrijdag blies hij in de kwalificatie zijn turbo op, waardoor hij geen goede tijd neer kon zetten en relatief achteraan moest starten. Om één uur moesten de trucks opstellen voor de start, maar de nieuwe turbo werd pas om 12:48 bij het team afgeleverd. Door met vijf goed op elkaar ingespeelde monteurs die twaalf beschikbare minuten keihard te werken kreeg het team van Lenz de truck op tijd klaar. Bij de start stootte Werner meteen door naar de derde plaats. In de eerste ronde kon hij nog meestrijden voor de koppositie, maar al snel moest coureur van de oranje Mercedes-Benz zich concentreren op het gevecht om de derde plek met de Britse debutant David Smith. Uiteindelijk werd dit duel in het voordeel van de sympathieke Duitser beslecht. Zijn zoon Sascha startte van pole position, maar moest zich na een heftige strijd met latere winnaar Cees Zandbergen tevreden stellen met een tweede plaats. Direct achter de kop vonden ook spannende gevechten plaats. Frans Smit en Rody Smit zullen waarschijnlijk flashbacks naar hun kinderjaren gehad hebben tijdens de race, de broers moesten met elkaar knokken voor de vijfde plek. Frans won hierbij het familieduel. Direct achter dit gevecht vond nog een mooie strijd plaats tussen Marco Donk en Jan van Holland. De rondetijden van de beide coureurs waren vrijwel identiek, waarbij Marco elk rondje net iets sneller werd en iets dichter richting ‘Ome Wout’ kwam. Hij kwam op de finish net een seconde tekort om hem voorbij te kunnen. Laatste werd Wim Groteboer, maar alsnog was hij tevreden. “Ik heb in ieder geval meer gereden dan vorig jaar!”, vertelde de Rijssenaar, die gister de eerste rondjes in competitie maakte met zijn geheel opnieuw opgebouwde Scania truck. Hij moet nog erg wennen aan de nieuwe configuratie van zijn truck, en reed op heel houden. Vandaag worden een groot aantal technische verbeteringen doorgevoerd, zodat het maandag als het goed is een stuk sneller gaat.De officiële uitslagen, punten en tussenstand in het kampioenschap volgen later. Veel meer foto’s verschijnen de komende periode op truckfan.nl. Wellicht tot maandag, bij race 2 en 3?

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *