Jongeneel Transport kiest voor Volvo FM LXL 8×2

Jongeneel Transport, gespecialiseerd in het transport van vloeibare (propaan en LNG) en cryogene gassen (koolzuur en stikstof), heeft twee Volvo FM LXL 420 8×2 Euro 6 tridem ADR met tankopbouw in gebruik genomen. Jongeneel Transport heeft voor de nieuwe trucks bovendien een Volvo Gold Contract afgesloten. De aflevering is gedaan door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

Volvo FM 4th gen

“De nieuwe Volvo’s hebben een identieke uitvoering en worden ingezet voor het koolzuurtransport van onze klant Linde Gas Benelux. De trucks zijn voorzien van een 10-tons vooras en geschikt voor een totaalgewicht van 37 ton”, aldus Ard Jongeneel, die samen met zijn broer Ruud de directie voert. “De nieuwe Volvo’s FM zijn een vervanging binnen het wagenpark. De trucks hebben drie gestuurde assen en door de 8×2 configuratie een hoger nuttig laadvermogen. Voor onze klant resulteert dit in een hogere tonkilometerprestatie. Vanuit de haven in Rotterdam verzorgen we de aanvoer van koolzuur naar de klantenkring die onder meer bestaat uit tuinders, frisdrankfabrikanten, ziekenhuizen, laboratoria en staalfabrieken. De hele Benelux is ons verzorgingsgebied.”

Het Volvo Gold Contract dat Jongeneel Transport heeft afgesloten garandeert 100% beschikbaarheid. De Volvo FM is daarom uitgerust met de geavanceerde communicatie-eenheid Telematic Gateway, die continu waakt over de essentiële onderdelen van de truck. Daardoor is het mogelijk proactief het onderhoud te plannen. De optie ‘Connectiviteit’ in een Volvo Gold Contract biedt medewerkers van Volvo Group Truck Center de mogelijkheid om de truck tussen de geplande onderhoudsmomenten te volgen. Cruciale slijtage delen zoals de dikte van remvoeringen, de dikte van de koppelingsplaat en bijvoorbeeld de actuele conditie van het luchtdrogerpatroon of de accu’s zijn daardoor continu inzichtelijk. Indien de standtijd van de onderdelen niet voldoende is om het volgende geplande servicemoment te halen, dan wordt direct contact opgenomen om de truck kort uit te plannen op een moment dat het beste uitkomt. Dat leidt tot een efficiënter werkplaatsbezoek en een hogere beschikbaarheid van de truck.

Ard Jongeneel: “Wij willen ons volledig kunnen concentreren op onze transportactiviteiten en voor 100% ontzorgd worden. Het Volvo Gold Contract voorziet in die behoefte. We kunnen ons geen stilstand veroorloven en wanneer het onverhoopt wel mocht voorkomen, dan willen we dat het direct en goed wordt opgelost, zonder eerst te moeten steggelen over het hoe, wat, waar en waarom. Het is een goed teken dat we er tot nu toe nog geen gebruik van gemaakt is.”

Veiligheid staat voorop bij Jongeneel Transport. Er is daarom gekozen om de trucks af fabriek van alle beschikbare opties op dat gebied te voorzien: Adaptive Cruise Control (ACC), Forward Collision Warning en Lane Changing Support. Daarnaast hebben de trucks bijvoorbeeld LED werklampen, LED achterlichten in combinatie met een front- en achterzicht camera, dynamische bochtverlichting en BI-Xenon. Ard Jongeneel: “We hebben het over transport van gevaarlijke stoffen en dan kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Het zijn uiteindelijk de mensen die het werk voor je moeten doen. De nieuwe trucks hebben een Globetrotter XL-cabine, de meest ruime cabine die we konden kiezen, waardoor de chauffeurs zo comfortabel mogelijk kunnen werken.”

Jongeneel Transport is in 1956 gestart door de grootvader van Ard en Ruud Jongeneel. De onderneming is gevestigd in Valkenburg (Zuid-Holland) en heeft een wagenpark van circa 110 eenheden

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *