Zware Western Star dumper voor Russische markt

Op de Машинный парк facebookpage stond weer iets interessants. Ze hebben deze Western Star 6900 op CTT-2014 gefotografeerd. De CTT-2014 kun je vergelijken met de RAI en werd vorige week in Moskou gehouden.
Western Star 6900
Western Star is ooit opgericht als Canadese tak van White, maar nu al weer jaren van Daimler, vandaar dat de truck op de beurs op de stand van Mercedes-Benz staat. Zijn buurman op de stand is een Actros SLT, nog uit de stal van Titan, die in Rusland nog gewoon leverbaar is. De Western Star is 3 meter breed en heeft een laadvermogen van 40 ton, hij zal de concurrentie aan moeten gaan met de veel goedkopere BelAZ dumpers dus. Een zware klus, volgens Машинный парк kost de 6900 namelijk een miljoen dode bevers! Ik hoop heel hard dat dat een bijnaam van de roebel is of een fout van Google Translate…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *