Gemeente Assen rijdt met Scania Euro 6 LZV

De Langere en Zwaardere Voertuigcombinaties (LZV’s) zijn op de Nederlandse wegen al niet meer weg te denken. Je ziet alleen nog niet veel gemeenten die er mee rijden. De Gemeente Assen heeft recent de stap genomen naar de 25,25 meter lange combinatie, met als basis een fraai Scania G450 LB6x2HNB chassis.

Scania G450
Het nieuwe voertuig is voorzien van de zuinige tweede generatie 450 pk Euro 6 motor, CG16 cabine, luchtvering rondom, Scania Retarder en premium bestuurderstoel. Scania heeft de afgelopen periode al diverse voertuigen mogen leveren aan de Gemeente Assen, waaronder ook CNG huisvuilauto’s. De nieuwe Scania LZV wordt ingezet voor het transport van afvalcontainers. Hiab leverde het Multilift haakarmsysteem en de dolly en oplegger zijn door GS Meppel geleverd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *