Frontale vuilnis

In Nederland worden de vuilniswagens van oudsher altijd van achter beladen. Sinds de opkomst van de kliko zijn de zijladersystemen ook erg populair, die kunnen door één persoon bediend worden, en zijn uiteindelijk dus goedkoper in te zetten. Bij ons zijn de frontlaadsystemen echter zeer schaars. Deze worden met name ingezet voor de wat grotere bedrijfscontainers, maar als ik er drie op Nederlands kenteken heb gezien, zijn het er veel. We kennen ze wel van tv, bij The A-Team heeft meerdere malen zo’n systeem een belangrijke bijrol gehad, maar ook als we de grens nog maar net over zijn kunnn we ze zien, zowel in België als, zoals onderstaand exemplaar, in Duitsland. Deze is op het chassis van een Mercedes-Benz Atego MP1, deze generatie was nog met Actros-chassis te koop. Vanaf de tweede generatie gingen deze uitvoeringen onder de naam ‘Axor’ te straat op.

2 Comments

  1. bart houtman 20 juni 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *