Volvo FH 460 4×2 voor Van Wieren GmbH in Konz-Könen

Van Wieren GmbH heeft recent een Volvo FH 460 4×2 trekker aangeschaft. De truck wordt ingezet voor transport van machines in delen van West-Europa. De aflevering is gedaan door Nijwa Zwolle.
Volvo FH 4th gen
Van Wieren is gespecialiseerd in transport en distributie van zelfrijdende machines tot een gewicht van in eerste instantie maximaal 100 ton. De onderneming heeft vestigingen in Emmeloord, Rotterdam en Konz-Könen in Duitsland.

Richard de Graaf is Algemeen Directeur van de moederonderneming Van Wieren Beheer BV. “De Volvo FH die vanuit Konz-Könen, dat ligt onder de rook van Trier in het Eifelgebergte, gaat rijden, wordt ingezet voor het transport van machines in West-Europa inclusief een stukje Nederland. Deze dochteronderneming ligt heel centraal en biedt ons tevens de mogelijkheid om voor opdrachtgevers transporten wereldwijd compleet van ‘door to door’ te verzorgen. We zijn actief in heel Europa en de machines die we vervoeren zijn bestemd voor onder meer wegenbouw, industrie en landbouw.”
Volvo FH 4th gen
Een van de belangrijkste klanten van Van Wieren in Konz-Könen is de directe buurman, Volvo Construction Equipment, dat wereldwijd een assortiment van circa 170 verschillende bouwmachines fabriceert. Richard de Graaf: “De activiteiten sluiten perfect op elkaar aan: zij bouwen, wij transporteren. Inmiddels verzorgen we al bijna vijftien jaar een deel van de transportactiviteiten van Volvo Construction Equipment.”

Bij de uitvoering van de nieuw afgeleverde Volvo is ook gekeken naar het comfort voor de chauffeur. Richard de Graaf: “Onze chauffeurs maken lange dagen en zijn veel van huis. De policy van Van Wieren is dat we goed voor onze mensen zorgen. De trucks zijn dan ook voorzien van een Globetrotter-cabine, een Driver Comfort Pakket en I-ParkCool, de geïntegreerde standkoeling van Volvo. De kwaliteit van Volvo is uitstekend  en met dit model wordt opnieuw de innovatieve kracht van het merk getoond.”

Van Wieren is de afgelopen jaren ondanks het moeilijke economische klimaat blijven investeren in het wagenpark. “We hebben ouder materieel vervangen en blijven dat ook nog wel even doen. De aflevering van de Volvo FH voor Konz-Könen maakt onderdeel uit van een bestelling van negen nieuwe Volvo FH-trekkers, waarvan er later dit jaar nog een voor Duitsland is bestemd. De overige zeven zijn voor de vestiging in Emmeloord, waarvan er de afgelopen maanden al drie zijn geleverd,” aldus Richard de Graaf.
Volvo FH 4th gen
Van Wieren is opgericht in 1945 en biedt werkgelegenheid aan circa 75 mensen. De onderneming doet al enkele tientallen jaren zaken met Nijwa Groep, het wagenpark bestaat voor 80% uit Volvo’s.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *