Eerste Volvo FM Euro 6 brandweervoertuig voor Veiligheidsregio Zeeland


Volvo FM 4th gen

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft onlangs het eerste Volvo FM 4th gen Euro 6 brandweervoertuig in ontvangst genomen. Het betreft een haakarm die wordt ingezet voor het verplaatsen van haakarmbakken met verschillende brandweermaterialen.

Volvo FM 4th gen

De Volvo FM Euro 6 haakarm wordt ingezet voor brandweerhulpverlening in heel Zeeland. De opdracht voor dit voertuig werd na een meervoudig onderhandse aanbesteding aan Volvo Trucks gegund.

Volvo FM 4th gen
Tussen 2008 en 2012 leverde Volvo Trucks ruim 100 Volvo FH en FM haakarmen aan IFV: Instituut Fysieke Veiligheid (voorheen LFR: Landelijke Faciliteit Rampenbestrijding) en onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierdoor is een uniformiteit ontstaan waar Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zich aan kan conformeren en waarmee zij kan voldoen aan de landelijke standaard logistiek. De positieve resultaten die met deze voertuigen werden opgedaan waren onderdeel van het PvE (Plan van Eisen in een aanbesteding) voor VRZ.

Volvo FM 4th gen

Kees Ars, plaatsvervangend teamleider MTL (Materieel, Techniek en Logistiek) bij VRZ vertelt: “De ervaringen die zijn opgedaan door het IFV en de gunstige prijs/kwaliteit verhouding waren doorslaggevend in deze aanbesteding. Bovendien zijn wij erg te spreken over de professionele organisatie en de visie van Volvo Trucks op duurzaamheid.”

Volvo FM 4th gen

Ook Henk Overeem, medewerker MTL (Materieel, Techniek en Logistiek) bij VRZ is blij met de nieuwe truck: “De Volvo FM is stabiel en wendbaar en heeft een lage instap, hetgeen wij als erg positief ervaren. Ook het ruime zicht dat de chauffeur in de truck heeft, is met het oogpunt op veiligheid voor ons belangrijk.”

Volvo FM 4th gen

Haakarmvoertuigen zijn sinds het begin van de jaren negentig in omloop binnen de rampenbestrijding. De haakarmvoertuigen bij de brandweer worden onder andere gebruikt voor het verplaatsen van haakarmbakken die worden ingezet voor het vervoer van diverse materialen. Het gaat dan bijvoorbeeld om materialen die nodig zijn bij een ongeval met gevaarlijke stoffen, of materialen voor het aanleggen van groot watertransport.

Volvo FM 4th gen

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is het centrale orgaan voor fysieke veiligheid, rampenbestrijding en crisisbeheersing in Zeeland. Deze organisatie omvat de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland (GMZ), brandweerzorg, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), de gemeentelijke bevolkingszorg en de voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Dit gebeurt in samenwerking met alle organisaties en instanties die hierbij een rol spelen, in het bijzonder de dertien Zeeuwse gemeenten. Alle activiteiten richten zich op het vergroten van de veiligheid van de Zeeuwse bevolking en bezoekers.

Volvo FM 4th gen

Volvo FM 4th gen

Volvo FM 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *