De levens van de BV-LP-98

Vandaag (2 juli 2014) kwam ik de BV-LP-98 tegen, een Volvo FH 3rd gen van Jelle Bijlsma.

Nu weet ik dat ze deze truck nog niet zo lang hebben, de enige juiste conclusie is dus dat het een tweedehands Nederlandse truck is. Jelle Bijlsma kennende waarschijnlijk zelfs een Fryske truck. Normaal in zo’n geval vraag ik dan aan Hendry de Boer van wie hij vroeger was, op de een of andere manier kent hij alle Friese Volvo-trucks uit zijn hoofd. Maar voor ik Hendry lastig ging vallen hing ik eerst zelf even googelen, waarbij ik op een foto stuitte van… Hendry natuurlijk. Bij zijn eerste leven was deze Volvo nog van Monsma uit Damwoude. Hendry, bedankt voor het mogen gebruiken van de foto!

Edit: van Erik Algera kreeg ik bericht dat er tussen Monsma en Bijlsma NOG een Fryske eigenaar was, namelijk De Jager uit Hemelum. Met dank aan Wietze Koopmans voor de foto.

Update juni 2024: Op 8 mei 2023 is de truck aan een autobedrijf verkocht, de APK is sinds 29 januari 2024 verlopen.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *