Scania R580 voor Gebr. Swinkels Metaalrecycling B.V.

Er is weer een prachtige Scania R580 toegevoegd aan het wagenpark van Gebroeders Swinkels Metaalrecycling B.V. uit het Zuid-Limburgse Heerlen. In 2002 nam Swinkels de eerste Scania met 580 pk in gebruik. Nu, 12 jaar en een serie fraaie Scania’s verder, is opnieuw gekozen voor de 580 V8 variant. Naast de toch al complete uitrusting is het nieuwe voertuig voorzien van het luxueuze King of the Road pakket. De Scania vestiging in Nuth leverde het voertuig af.
Scania R580
De Scania Euro 6 achtcilinder motoren zijn verkrijgbaar met 520, 580 en 730 pk. De 16,4 liter motoren maken gebruik van EGR en SCR en tonen aan dat een hoog vermogen hand in hand kan gaan met een gunstig brandstofverbruik. “Swinkels is al vele jaren een trouwe Scania klant en een van de ambassadeurs van ons merk”, aldus Frank Segers, account manager bij Scania. “Ze hadden een van de eerste 730 pk versies toen die net uitkwam en ook nu hebben ze weer een indrukwekkende truck staan die ook nog eens aan de strengste milieunorm voldoet”. De comfortabele Highline cabine is voorzien van lederen stoelen en comfortverhogende accessoires. Daarnaast zijn er extra beugels, luchthoorns en zwaailampen gemonteerd. Het 4-assige voertuig, met een maximaal gewicht van 36 ton, is opgebouwd met een VDL 30-tons installatie voor het op- en afzetten van containerbakken.
Scania R580
Bij Swinkels Metaalrecycling worden maandelijks vele tonnen gebruikte metalen verwerkt. Het is één van de meest vooruitstrevende bedrijven op het gebied van metaalrecycling. Het werkgebied van Swinkels omvat heel Europa en het grootste deel van het transport wordt door Swinkels zelf uitgevoerd. Hiervoor beschikt het Heerlense bedrijf over trekker/opleggercombinaties en containerwagens met aanhanger. Swinkels kiest voor Scania vanwege de onverwoestbare betrouwbaarheid, het lage brandstofverbruik en de uitstraling in combinatie met Scania’s legendarische V8.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *