Renault en Fiat komen samen met een nieuwe besteller

Renault en Fiat hebben eerder vandaag bekend gemaakt dat ze samen een nieuwe lichte besteller gaan ontwikkelen. Renault is verantwoordelijk voor de techniek, Fiat gaat de styling doen. Vanaf het tweede kwartaal van 2016 gaat het busje in Frankrijk gebouwd worden. Het gaat onder het merk Fiat Professional verkocht worden. Je kunt Renault busjes nu ook al onder de merknamen Dacia, Samsung, Tata, Mercedes-Benz, Opel, Chevrolet en vast nog enkele anderen kopen, daar komt nu nog één bij. Fiat lijkt hiermee uit SEVEL te stappen, het lichte busje dat men samen met Peugeot/Citroën ontwikkeld heeft, en die sinds kort ook als Toyota te koop is. De badge-engineering in bestelwagenland maakt het er niet gemakkelijker op voor de spotters in ieder geval!

FIAT Scudo

Foto ter illustratie, dit is natuurlijk de huidige generatie Scudo, nog uit het SEVEL project.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *