De geschiedenis van de BS-46-73 (Mack B81SX)

mack B
mack B
De Mack B81SX van Van den Herik is een bekende verschijning in oldtimer-land. De truck is door Monné gerestaureerd. De ballastbak is van een eigen ontwerp en bevat onder meer een slaapdeel. De motor is een Detroit Diesel V8 met 353 pk. Dat klinkt niet veel, tegenwoordig heeft een gemiddelde distributietruck dat al, maar destijds was het echt een monster. De cabine die er op zit is al weer de derde. Eerst zat er de cabine op die er af fabriek op kwam. Later is de cabine, op dat moment in bezit van Van Wezel, afgebrand, en heeft men er een exemplaar van een Scania-Vabis voor in de plek gezet, die direct ook behoorlijk meer plek had dan het oorspronkelijke, toch wat kleine ‘hok’. Bij de restauratie is daar weer een originele cabine voor in de plek gekomen. Van Sjoerd Hamstra kreeg ik een foto uit de tijd dat hij met de Scania-cabine bij Van Wezel reed, gemaakt op een Mackdag ergens in de jaren ’80. Een complete blog over die Mackdag bomvol historische foto’s volgt binnenkort.
mack B81SX

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

2 Comments

  1. Henry 5 augustus 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *