DongFeng komt naar de IAA

Het Chinese merk DongFeng zal in september voor het eerst op de IAA vertegenwoordigd zijn, met de modellen DongFeng KX, DongFeng KL en DongFeng KR. Het merk is al groot in China, de rest van Zuidoost-Azië, Rusland, Zuid-Amerika en Afrika. Met de aanwezigheid op de IAA en deelname aan de Volvo Ocean Race wil het merk nu wereldwijd bekend worden. Op termijn wil men in de hele wereld trucks verkopen. In 2012 was DongFeng met 2,76 miljoen verkochte voertuigen de op één na grootste autobouwer van China. Naast joint ventures met meer dan tien verschillende personenwagenfabrikanten, heeft en ook hele nauwe banden met Volvo. De combinatie van bedrijven is vastberaden Daimler van de troon te stoten als wereldwijd grootste truckfabrikant. DongFeng verkocht al lichte bestelwagens, onder andere in Engeland en Italië, maar komt nu dus ook met zware en middelzware trucks naar Europa. Op de illustrerende foto een DF, deze komt voorlopig niet naar Europa.
DongFeng DF

De modellen die wij kunnen verwachten:
Dongfeng KX – lange afstandstransport (vergelijk DAF XF)
Dongfeng KL – lange afstandstransport en distributie (vergelijk DAF CF)
Dongfeng KC – zware bouwvoertuigen, mijnbouw, speciale offroadtoepassingen (vergelijk Tatra Phoenix)
Dongfeng KR – middelzware range voor lokale distributie, inclusief uitvoeringen voor de bouw (vergelijk DAF LF)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *