Tatra vertrouwt voor Euro 6 op DAF

Tatra en DAF hebben hun samenwerkingsverband onlangs verlengd. DAF blijft als voorheen Euro 3, 4 en 5 motoren aan Tatra leveren, maar begint nu ook met de levering van Euro 6 motoren, voor de komende generatie Tatra Phoenix, die in oktober op de markt zal komen. Voor service en onderhoud van de motoren kan men zowel bij de Tatra als DAF dealers terecht. In Nederland is de keus dan gemakkelijk, alle bedrijven die op dit moment Tatra dealer zijn, waren al langer DAF dealer. De nieuwe Phoenix wordt zowel met de Paccar MX11 als MX13 motor leverbaar. Ook de cabine zal wederom door DAF geleverd gaan worden. Hopelijk wordt de nieuwe Phoenix in Nederland populairder dan de Euro 5 editie, hieronder een compleet overzicht van alle in Nederland gekentekende Tatra Phoenixen:
Tatra Phoenix

Tatra Phoenix

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *