Ilgizar Mardeev (Kamaz) gestorven bij ongeval

Gisteren, 24 augustus, is Kamaz coureur Ilgizar Mardeev gestorven bij een ongeval. Nadat hij in 2005 al eerder bij een bijna fataal ongeval betrokken was, waar hij enkel door zijn geesteskracht ontsnapte aan een leven in een rolstoel, is het hem nu dus fataal geworden. Meer details over het ongeval, bijvoorbeeld of het tijdens een rally, op de openbare weg, of wat anders, zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Zodra ik meer weet wordt dit bericht aangepast.
Kamaz 4326

Naast coureur en teamcaptain heeft hij bij Kamaz vele andere functies gehad. Hij begon, net uit het leger als metaalbewerker bij het bedrijf, waar hij uiteindelijk opklom naar de afdeling die motoren ontwikkelt en test. Daarbij kreeg hij interesse in de autosport, wat resulteerde in deelnames in een internationale buggy klasse en sinds 1992 als bestuurder van servicetrucks van het Kamaz rally team. In 1997 werd hij co-piloot in rallytrucks, in 2002 mocht hij zelf in wedstrijdverband achter het stuur zitten. Bij zijn eerste Dakar, in 2003, werd hij daarbij meteen derde. Zijn beste resultaat in Dakar haalde hij in 2007, de laatste rally in Afrika, waar hij vlak achter winnaar Kabirov finishte. Nadat Chagin en Kabirov gestopt waren als coureur, was Ilgizar de laatste nog overgebleven veteraan in het Kamaz team. Zijn zoon Ayrat is enkele jaren terug al succesvol in zijn voetstappen getreden.

Edit 12:10: het ongeval betrof een crash met een quad. Terwijl hij over een zandweg door het bos reed is hij tegen een boom aan gebotst.

One Response

  1. Pier Visser 25 augustus 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *