Terug in de tijd: 1965

In 1965 zijn Wolfram von Specht, Eric Vigouroux, Olivier Bouzige, Vincent Smit, Jazzy Jeff, Mental Theo, Dr, Dré, Viktor Sjapovalov, Heleen van Rooyen, Eric ter Keurs, Robert Downey jr., Rob Stenders, Ernesto Hoost, Slash, J.K. Rowling, Shania Twain, Charlie Sheen, Moby, Famke Janssen, Björk, Antonio Albacete, Ellen Lohr, Alexander Pechtold en Ronald Giphart geboren. Voor het eerst wordt Veronica’s top 40 uitgezonden, de eerste nummer 1 is ‘I feel fine’ van The Beatles. De eerste bankoverval van Nederland wordt gepleegd door de Franse “Citroënbende” in Gieten. Malcolm X wordt vermoord. De Europese Economische Gemeenschap, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en Euratom worden samengevoegd tot de Europese Gemeenschappen. Bart Huges boort een gat in zijn hoofd. Provo wordt opgericht. Er komt een tweede televisiezender bij in Nederland, die heel verrassend Nederland 2 genoemd wordt, enkele weken later gevolgd door Hilversum 3 op de radio. Singapore scheidt zich af van Maleisië. De eerste Leopard tank wordt gebouwd. Transavia wordt opgericht. De Filet-O-Fish wordt in het standaard assortiment van McDonalds opgenomen. Volvo komt met de ‘system 8’ type-aanduidingen. Willeke Alberti wint een Edison met haar debuut-LP. Het Wiener Circus start met rondreizen door België. Ford komt met de Transit. Broshuis komt als eerste met de uitschuifbare semi-dieplader. Bonetti, Agrale, Arkla, Kalmar, AVM, Foremost, King-Seagrave, Dodge Fuso, Asia en Krauss-Maffei Wegmann bouwen hun eerste bedrijfswagens.


DAF A13
DAF A13.
Volvo L475
Volvo L475.
Barkas B1000
Barkas B1000. (foto Jaco Terlouw)
Scania-Vabis B56
Scania-Vabis B56.
International LoadStar
International LoadStar.
DAF A1600
DAF A1600.
Scania-Vabis L56
Scania-Vabis L56, de oudste nog dagelijks werkende truck van Nederland.
DAF A1600
DAF A1600. (foto Paul Kingma)

Austin Healey 3000 Mk III

Mercedes-Benz 600 Pullman Staatslimousine

Mercedes-Benz L406
Büssing BS
Büssing.

Chevrolet C10

Lanz & Marti

Moskvich

BMW 700 cabrio

BMW Isetta 300

Ford Cortina

DAF TB160DD530 met Smit Appingedam opbouw.

DKW F12

Mercury Comet

Gazelle Commet

Bristol FLF 60 (foto Fedde ut Fryslân)

Perlini in China (foto Perlini)

Als afsluiter, mijn vader op zijn Cyrus brommer voor zijn ouderlijk huis in Minnertsga.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *