Tatra-Renault voor Mammoet Rallysport / Van den Brink

Zojuist dook op diverse sociale media onderstaande foto op:

Dit is Martin van den Brink van Mammoet Rallysport achter het stuur van een door MKR gebouwde Dakar truck. MKR werkte vorig jaar samen met het Tatra team van Loprais in Dakar. Loprais is voor 2015 de samenwerking aan gegaan met Buggyra. MKR en Buggyra hebben vaker met elkaar gestreden, in de truckracerij rijdt Buggyra met Freightliners, terwijl MKR achter het team van Renault zat. Als je deze ingrediënten bij elkaar gooit krijg je dus wat je (denk ik) op deze foto ziet. Een truck met Tatra chassis en Renault cabine…. Meer informatie zullen we morgen te horen krijgen, dan maakt het team het officieel bekend. Een gerichte gok voor de motor is Renault, versnellingsbak zal een ZF zijn en de assen komen hoogstwaarschijnlijk van Sisu.

Edit 22:54: Er komen wat meer beelden binnen…

Edit 23:10: Nog een filmpje, een test van eind juli

Edit 12:50, 13-9: er is weer wat info binnen gekomen:
De truck is ontwikkeld in samenwerking met Duitser Mario Kress, MKR Adventure bouwt de truck. Het is een Renault truck met Volvo D13 motor met dieselkoeling. Hij weegt 8500 kg (de GINAF woog 10 Ton). Het team heeft volledige steun van RenaulT France, ZF, Meritor en Ohlings. ZF levert de volledige automatische versnellingsbak.

Edit 14:00, 13-9: Op rallymaniacs is nu het hele verhaal met betere foto’s te zien.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *