VDL Groep heeft Translift overgenomen


Mercedes-Benz Econic
VDL Groep te Eindhoven heeft op 15 september 2014 Translift overgenomen. Er werken 63 mensen bij het bedrijf dat gevestigd is in Dronten (Nederland). Alle medewerkers blijven werkzaam bij het bedrijf dat verdergaat onder de naam VDL Translift. De activiteiten van VDL Translift sluiten goed aan bij de andere activiteiten van VDL Groep op het gebied van containerhandling- en logistieke transportsystemen. Met de overname wil VDL haar positie op deze markt versterken.
Iveco Stralis
Translift is in Nederland marktleider op het gebied van vuilniswagens met zijladers in combinatie met de innovatieve schroevenpers en produceert een eigen lijn van ondergrondse containers. Hiermee realiseert Translift een enorme efficiency- en productiviteitsverbetering van de afvalinzameling. Translift heeft in Dronten een locatie van 20.000 m2, met twee grote productiehallen en een uitgebreide service- en reparatieafdeling.
DAF CF75
Het fundament van Translift is ruim 150 jaar geleden, in 1847, gelegd met de start van een hoefsmederij in Nijkerk. In 1966 werden de eerste voertuigen met kabelinstallaties voor het afzetten van containers op de markt gebracht. Vanaf de verhuizing naar Dronten in 1975, specialiseerde de onderneming zich als systeem engineer en producent van containertransport-systemen voor afval. De onderneming groeit sterk door hogere afzet in het buitenland. Inmiddels wordt circa 50% van de omzet geëxporteerd en worden er wereldwijd dagelijks meer dan 3.000 Translift systemen ingezet. Na kort onderdeel te zijn geweest van een Italiaans concern is Translift sinds 2008 weer volledig in Nederlandse handen en binnenkort onderdeel van VDL Groep. Translift krijgt als onderdeel van VDL Groep de mogelijkheid haar (internationale) marktpositie verder te versterken. Vanuit Translift is de overname begeleid door Custom Management uit Leusden.
VDL Citea

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *