Volvo FM 420 8×4 widespread C-Ride voor Heitink Transport

Heitink Transport, gevestigd in Kamperveen heeft onlangs een Volvo FM 420 8×4 widespread C-Ride asfaltkipper in gebruik genomen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Zwolle.
Volvo FM 4th gen
Het bedrijf van Jarno en Marrie Heitink is opgericht in 2006 met als activiteiten het transport van asfalt, zand en grind, alsmede dieplader-transport voor verschillende aannemers door heel Nederland.Inmiddels is het wagenpark van Heitink Transport gegroeid tot zestien eenheden, met als tweede specialiteit het transport van losgestorte producten in zogeheten Walking Floor combinaties.
Volvo FM 4th gen
Jarno Heitink: “In het asfalttransport, dat nog steeds de hoofdmoot is van ons bedrijf, heb je te maken met seizoensinvloeden. Door een tweede specialisatie heffen we die grotendeels op. In de combinaties vervoeren we onder meer houtchips, compost en diervoeders. Voor dat laatste zijn we GMP-gecertificeerd.”
Volvo FM 4th gen
De nieuwe Volvo FM 420 8×4 widespread met C-Ride montage is bedoeld om in combinatie met een dieplader onder meer walsen, asfaltmachines en diverse grondverzetmachines te vervoeren. Daarmee is de truck multifunctioneel, hij transporteert de machine en wordt vervolgens ingezet in het asfaltvervoer. “De keuze voor de Volvo FM 8×4 Widespread widespread C-Ride is ingegeven door kostenoverwegingen, uiteindelijk moet een truck rendabel zijn. De Volvo FM heeft een laadvermogen van 26,5 ton, het GVW bedraagt 43 ton. Dit wordt onder meer bereikt door twee tien-tons voorassen, en twee 11,5 ton achterassen.” Basis vormt een standaard 8×4. Terberg Techniek heeft de achterste as verplaatst en deze (elektrisch-hydraulisch) stuurbaar gemaakt. De achterassen zijn hydraulisch geveerd en kunnen volledig worden uitgenut voor het laadvermogen. De wielbasis is aangepast naar 4,10 meter, daarmee is het een zeer compact voertuig geworden met een uitstekende wendbaarheid.
Volvo FM 4th gen
“Technisch loopt Volvo Trucks voorop. Als je gereedschap koopt, moet je er goed mee kunnen werken. Daar komt bij dat de cabinehoogte uitstekend is en ergonomisch goed voor elkaar. De wendbaarheid van de truck komt ons van pas in de binnensteden. Tot slot wilden wij investeren in Euro 6 vanwege de milieuzones. Met de meest moderne techniek heb je geen belemmeringen voor de activiteiten van je bedrijf. En het is goed voor het milieu.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *