Gevraagd in uitstekenden staat verkeerende Wanderer of F.N.

Zomaar een regel tekst uit een advertentie in de Leeuwarder Courant van de dorpssmid (later fietsenmaker) van Minnertsga een kleine eeuw terug, Ale Hiddema. Ale Hiddema was de vader van mijn grootmoeder, mijn vader is naar hem vernoemd. Erg leuk om te zien dat mijn familie zo vroeg al in de automotive sector actief was. Het heeft een paar generaties overgeslagen, maar we zijn weer terug! šŸ˜‰ Mijn ‘oerpake’ was ook Ć©Ć©n van de eerste Friezen met een auto, op 15 juli 1909 werd kenteken B-410 aan hem afgegeven.

EĆ©n van de auto’s waar dat kenteken op heeft gezeten was deze Buick.

De advertenties uit de Leeuwarder Courant, helaas zonder datum er bij…


Ik heb de rest van het advertentieblok er ook bij geplaatst, te leuk!


Verschil tussen mij en mijn overgrootvader, ik werk ook op zondagen. Tijden en religieuze opvattingen veranderen.


Uit de tijd dat een telefoniste je nog doorverbond, lang voor de tiencijferige telefoonnummers.


Met dank aan Lucas Visscher voor het scannen.

En nu maar hopen dat ik niet spontaan allemaal Wanderers en F.N.s aangeboden krijg per mail… Jullie zijn een eeuw te laat, sorry!

2 Comments

  1. Lucas 3 oktober 2014 Reply
    • admin 3 oktober 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *