Autosportpubliek: op eigen risico

Vaak als ik bij autosport evenementen ben zie ik mensen om me heen achterover hangen in klapstoeltjes en dergelijke… Ik geef toe, dat doe ik ook, maar dan tussen de races door. Op het moment dat er auto’s vlak voor je neus langs gaan kan er altijd wat gebeuren, dus moet je altijd op blijven letten en er voor zorgen dat je een vrije vluchtweg hebt. En natuurlijk goed rekening houden met waar je gaat staan, stiekem is het vaak best wel voorspelbaar waar het mis kan gaan. Misschien komt deze blog wat betuttelend over, maar er sterven nog te veel mensen bij autosport evenementen. De mensen uit dit filmpje hebben in ieder geval HEEL veel geluk gehad dat ze het allemaal overleefd hebben.

De moraal van dit verhaal: wat je ook doet, blijf zelfstandig nadenken. Denk niet ‘oh hij zit er ook’ of ‘ik mag hier komen als publiek dus het zal wel veilig zijn’. En houd je kinderen in de gaten, ooit een losvliegend wiel tegen het hoofd van een klein kind terecht zien komen, daar word je niet vrolijk van…

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *