Terug in de tijd: 1966

In 1966 zijn Paul Elstak, JJ Letho, Rick Astley, Gijs Staverman, Femke Halsema, Johannes Alserda, Janet Jackson, Simon Voorhout, Syb van der Ploeg, Halle Berry, Wim Groteboer, Selma Hayek, Gerard List, Jörgen Raymann, Michel van Herpen, Antonie Kamerling, Andrew Lovenberry, Gordon Ramsay, Frans Verhoeven, Rik Smits, Ronald Morien, Olivier Panis, Bob van Beeten, Gunda Niemann, Adam Sandler, Theo Maassen, Marco Borsato, Mika Salo, Sinéad O’Connor en Marc-Marie Huijbregts geboren. De Russen laten voor het eerst zachtjes een ruimtevaartuig op de maan landen, John Lennon beweert dat The Beatles populairder zijn dan Jezus Christus, prinses Beatrix trouwt met Claus Georg Wilhelm Otto Friedrich Gerd von Amsberg, de Coentunnel wordt in gebruik gesteld, een afvalberg van een steenkolenmijn bedelft een basisschool in Aberfan (Wales) waarbij 116 kinderen omkomen, de eerste paal van de Bijlmermeer wordt geslagen. Nancy Sinatra scoort een grote hit met These Boots Are Made For Walkin’. Studebaker stopt met het bouwen van auto’s, Bart Jansen begint in Kootwijkerbroek met het repareren van machines en legt daarmee het fundament voor Jako, DKV introduceert de brandstofkaart, Steyr komt met de Plus serie. GINAF, Terberg, FTF, Portaro, Yanmar, Merlo, ARO, MAFI, GOVA en LuAZ bouwen hun eerste bedrijfswagen.


DAF A16
DAF A16.
GMC Suburban
GMC Suburban.
Mack B73
Mack B73.
DAF A13
DAF A13.
DAF DO2400
DAF DO2400.
DAF MB200
DAF MB200.
Mercedes-Benz O319
Mercedes-Benz O319.
IFA Horch
IFA Horch.
DAF A1600
DAF A1600.
Mercedes-Benz LP
Mercedes-Benz LP.
Scania-Vabis B56
Scania-Vabis B56.
International C1310
International C1310.
Saurer 5D
Saurer 5D.

Lotus Elan S2

VW Transporter T1

NSU Sport Prinz

Still EKZF 202 L / 0505

Ford F100

Chevrolet C1500

Mercury Montclair

FIAT 1500

Wartburg 312

Apal

Sunbeam Tiger

Hillman Super Minx Mk IV

Neckar Fiat Jagst 770

Chevrolet Impala SS 427

Ford Thunderbird

DAF A16

Mercedes-Benz 230SL


Tot slot twee foto’s die mijn ouders bij de autocross van Oudkerk in 1966 gemaakt hebben.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *