Eerste Mercedes-Benz Arocs in Nederland met IMER pompmixeropbouw

Het Roermondse Solid Betontechniek B.V. heeft de primeur in Nederland met de eerste IMER pompmixeropbouw op het Arocs chassis van Mercedes-Benz. De techniek en opbouwvriendelijkheid van de Arocs 4140 B vormen letterlijk een solide basis voor de pompmixer.
Mercedes-Benz Arocs
Solid Betontechniek verzorgt de opbouw van pompmixers op vrachtwagenchassis en verkoopt deze uit eigen voorraad aan bouwondernemingen en betoncentrales. In veruit de meeste gevallen kiest men hiervoor een truckchassis van Mercedes-Benz. De opbouwvriendelijkheid, de betrouwbare en robuuste techniek én de vraag naar het merk wereldwijd zijn daarvoor de belangrijkste argumenten. In 2006 was Solid Betontechniek de eerste in Nederland die 14 m3 mixers op een 49 tons Mercedes-Benz Actros vijfasser bouwde.

Onlangs heeft Solid Betontechniek de eerste pompmixer in Nederland gebouwd op een Arocs chassis, dat Mercedes-Benz speciaal ontwikkelde voor een inzet als bouwvoertuig. De Arocs 4140 8×4 is gebaseerd op het ‘Grounder-concept’ van Mercedes-Benz waarbij een extreem hoge belastbaarheid en stabiliteit geleverd wordt. Zo is het voertuig onder meer uitgerust met een verstevigd chassis en verstevigde meerblads paraboolveren. Solid Betontechniek bouwde de IMER pompmixer op het chassis met een bovengemiddelde capaciteit. De pompmixer heeft een 9 m3 trommel, een verticaal mastbereik van 29 meter en een continue draaifunctie van de vierdelige mast waarbij de betonpomp maximaal 60 m3 per uur bij 55 bar betondruk levert. De 290 kW/394 pk sterke Euro 6-motor van de Arocs drijft drie afzonderlijke PTO’s aan voor de mixer, de pompunit en de mast/stempels. Naast het relatief geringe jaarkilometrage van 15.000 bij een gemiddelde klant kent de Arocs krachtbron met ruim 2.000 draaiuren per jaar een hoge belasting. Omdat de opbouw van de pompmixer verder naar voren op het chassis is gezet, worden de aslasten op het tandemstel en de voorassen optimaal verdeeld binnen de wettelijke normen.
Mercedes-Benz Arocs
Het in Roermond gevestigde Solid Betontechniek is dealer/importeur van de merken IMER Group / L&T, MECBO en JunJin. Hiermee levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige producten om beton te produceren, te transporteren en te verwerken. Solid Betontechniek is gespecialiseerd is betonmixers, betonpompen en mixerpompen en alle hierbij behorende accessoires zoals betonslangen en reinigingsmiddelen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *