Podium voor Liesette Braams bij Burando cup

Liesette Braams uit Krimpen aan de Lek heeft het nationale autosportseizoen tijdens de Formido Finaleraces op indrukwekkende wijze afgesloten. Door een scheve schakelstang moest de snelle dame al haar fysieke krachten aanwenden om van versnelling te kunnen wisselen. Ondanks deze workout finishte Braams de eerste race van het Burando Production Open knap als vierde in de derde divisie. Later op de dag, nadat Las Moras Racing Team het probleem had verholpen, ging Braams als vanouds en stuurde haar BMW 123d tijdens de afsluitende wedstrijd vanaf de vierde startpositie naar de eerste plaats. Braams werd uiteindelijk als derde geklasseerd en mocht na een felle strijd de champagne ontkurken.

Ter voorbereiding op de slotraces van het nationale autosportseizoen, testte Liesette Braams alvast de BMW 123d. Maar de testdag op Circuit Park Zandvoort verliep niet als gepland en kwam abrupt ten einde toen de motor de geest gaf. Terwijl de Formido Finaleraces naderden, bleek de krachtbron niet te redden, waardoor het technische team halsoverkop op zoek moest naar een nieuw exemplaar. Na diverse tests werd het Braams tijdens de kwalificatie duidelijk dat er minder power in de nieuwe krachtbron zat dan in de oude. Maar met een rondetijd van 2:05,719 wist de Las Moras-coureur zich op het 4,307 kilometer lange parcours desondanks van een vijfde en vierde startpositie in de derde divisie te verzekeren.

Liesette ging de eerste wedstrijd op een nat geregend circuit voortvarend van start en won direct een positie ten koste van Renate Wilschut. Een verbogen schakelstang zorgde er echter voor dat Braams gedurende de race met veel moeite van versnelling kon wisselen. Deze strubbelingen zorgden er voor dat Braams net te kort kwam voor het eremetaal. „Ik heb behoorlijk gesport afgelopen tijd, maar het vergde gedurende de race steeds meer kracht om hem in de versnelling te krijgen”, aldus Liesette. „Eerst kon ik niet naar vier schakelen, later waren ook andere tandwielen moeilijker te bereiken.” Ondanks deze hindernis bracht Braams haar groene BMW na 13 ronden racen knap als vierde in de derde divisie over de finish.

Las Moras Racing Team wist het euvel met de versnellingsbak tussen de races door te verhelpen en Braams kende tijdens de tweede race een geweldige start. Komend van de vierde startpositie, klom Braams in de openingsronde naar P3 om vervolgens spannende gevechten met Joey Swart, Ard Keff en Renate Wilschut uit te vechten. Braams ging zelfs aan de leiding, maar werd uiteindelijk als derde geklasseerd. „Ik heb echt geweldig spannende gevechten gehad en had de snelheid in huis om te kunnen winnen. Maar als je kijkt naar de moeizame aanloop richting het weekeinde, is het helemaal geweldig om het met zo’n mooie race af te sluiten. Dus ik ben tevreden met deze mooie podiumklassering.”
Renault Magnum
Daarmee kwam er een einde aan het nationale autosportseizoen. Liesette Braams komt echter al weer snel in actie. Aankomend weekeinde staat zij namelijk aan de start voor de laatste races van het jaar van de GT4 European Series. Op het beroemde Italiaanse circuit Autodromo Nazionale Monza kan zij samen met teamgenoot Rob Severs het kampioenschap in de GT4 Am Cup veilig stellen.


Nissan Patrol

Renault Master

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *