Monstertaxi

Veel mensen doen Halloween af als een uit Amerika overgewaaid feest. Niets is minder waar, het oorspronkelijke feest, Samhain, is juist vanuit Europa naar Amerika overgewaaid. Daar is het natuurlijk wel beïnvloed door het feest der doden dat de Mexicanen op dezelfde dag hebben.
Chevrolet Blazer
Het London Motor Museum heeft in 2003 het onderstel en de motor van een Chevrolet Blazer met de body van een FX4 London taxi gecombineerd. In het kader van Halloween zal deze vandaag in een monsterachtige uitvoering gepresenteerd worden. Andere mensen vieren het simpeler, door alleen een pompoen te versieren en er een lampje in te zetten bijvoorbeeld. Inderdaad, de traditie om met Sint Maarten met lampionen te lopen is de christelijke uitvoering van dit heidense feest.

Hoe je het ook viert: een gezegend Samhain toegewenst vannacht! En pas op voor geesten, vooral als je alleen bent 😉 .

One Response

  1. Hans Hissink 31 oktober 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *