Terug in de tijd: 1968

De grootste liefhebber van de terug in de tijd blogs is gister veel te jong overleden. Hartfalen terwijl hij aan een auto sleutelde, eigenlijk precies de dood die je bij jou zou verwachten, maar zo ontzettend veel te vroeg. Elke keer als er een nieuwe terug in de tijd blog online kwam, likete je die waar je maar kon en vertelde je welke auto uit die blog je het liefst zelf zou willen hebben. Welke van de onderstaande auto’s je het leukst zou vinden zullen we nooit achter komen. (alhoewel, jou kennende zal de Michelotti hoge ogen scoren) 🙁 Elmer, deze is voor jou.

In 1968 zijn René Henkes, Cees Zandbergen, Marcel Schoo, Wuf van Ginkel, Serge Bruynkens, Edwin Kuijpers, Andrea Mayer, Meindert Talma, Mel Smaling, Cuba Gooding Jr., Anky van Grunsven, Mike Boddé, LL Cool J, Martijn Krabbé, Babette van Veen, DJ Jean, Kylie Minogue, Gordon, Bart Voskamp, Colin McRae, Mohammed Atta, Prins Johan Friso, Will Smith, Mika Häkkinen, Wim Helsen, Hugh Jackman en Irene van der Laar geboren. Het is het jaar van de Praagse lente, Tom Jones heeft een hit met ‘Delilah’, er wordt besloten tot de realisatie van het Eemshavenproject, de metro van Rotterdam wordt geopend, de BBC vertoont voor het eerst het nieuws in kleur, Martin Luther King wordt vermoord, Syd Barrett wordt uit Pink Floyd gezet, Jim Clark verongelukt op de Hockenheimring, de Club van Rome wordt opgericht, de Mammoetwet treed in werking, Albanië stapt uit het Warschaupact, The Doors treden op in Amsterdam (zonder Jim Morrison, die was ziek), de Fabeltjeskrant is voor het eerst op tv, 2001: A space odyssey draait in de bioscoop. Jo Schlesser crasht bij de GP van Frankrijk en overlijd, Legoland wordt geopend, Sijpkes Reisburo’s wordt opgericht, Krupp verdwijnt van de markt na een overname door Daimler-Benz, Victor Joskin begint als loonwerker in het Belgische Soumange. Ladog, White Western Star, Hindustan, Belga, Spijkstaal, Lindner, Lohéac, Sbaroo en Dacia bouwen hun eerste bedrijfswagens.


1968
MAN 770.
DAF DO2400
DAF DO2400.
DAF A16
DAF A16.
Volvo N88
Volvo N88.
DAF A16
DAF A16.
Volvo N88
Volvo N88.
DAF Pony
DAF Pony.

Plymouth Suburban.

Audi 60.

Lamborghini C553.

Chrysler 300 convertible.

DAF.
1968
Morris Van.

Autobianchi 500 Bianchina.

Ormig 900 TG.

DAF YB 626.

Sunbeam Californian.

Dax Cobra 427.

Ford Torino.

Opel Olympia.

Michelotti Daf Siluro.

Chevrolet Impala.

Ford M151A1.

Ford F250.

2 Comments

  1. René Henkes 4 november 2014 Reply
  2. Arie van der Vliet 5 november 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *