Top 10 truckrace crashes

Vroeger keek ik puur naar autosport voor de crashes. De enige autosport die ik in het echt zag was autocross, daar zal het vast wat mee te maken hebben. Tegenwoordig kan ik ook van de sport genieten zonder dat er contact is tussen de voertuigen. En bij het truckracen baal ik zelfs gigantisch van een crash. Ik ken alle mannen die in The Truckrace Battle meerijden natuurlijk persoonlijk en weet hoeveel werk er achter een crash weg kan komen… Mijn vriendin heeft wellicht een nog grotere hekel aan crashes overigens, er willen dan nog wel eens wat onderdelen of zelfs een complete truck richting vangrail gaan, waar ik dan weer achter sta met mijn camera… Maar het levert wel spectaculaire beelden op:
Crash nummer 4 stond ik overigens met mijn neus bovenop, ik zag het hele gebeuren vanaf de achterkant. Naast de cameraman die dit filmpje gemaakt heeft met het shot recht van voren stond Martine de Jong, een fotografe die daar voor mij aan het werk was… Crahs nummer 3 vind ik persoonlijk het heftigst, daar valt ook goed te zien waarom de trucks in Europa begrensd zijn op 160 kilometer per uur. In Brazilië, waar dit filmpje vandaan komt, doen ze niet aan snelheidslimieten. Op het moment dat hij door de barrier reed ging hij nog 190 kilometer per uur. Hij is 15 meter naar beneden gekukeld, daarbij heeft hij beide benen en zijn rechterarm gebroken, en schijnbaar zijn tong afgebeten. Bij alle andere filmpjes kwamen de coureurs er met geen verwondingen, of hoogstens wat builen en schrammetjes van af. Dit zegt wel iets over de veiligheid van het hedendaagse truckracen, zelfs als een cabine van een chassis vliegt stapt de coureur nog vrolijk lachend (maar met een vieze onderbroek) uit. Hoe dan ook ben ik erg blij dat er geen enkel filmpje van The Truckrace Battle deze compilatie gehaald heeft, en dat wilde ik graag zou houden!
truckrace crashes

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *