Ford Cargo ~ Timmermans Houthandel

Misschien wel mijn favoriete truck uit het archief van De Groot is de Ford Cargo die voor Timmermans Houthandel uit Leeuwarden werd opgebouwd. De heldere kleuren van dit bedrijf staan erg goed op de Cargo. Ook al komt het ontwerp van de cabine uit de jaren ’80, deze truck zou volgens mij als hij vandaag de dag door een willekeurige straat zou rijden niet opvallen als ‘oldtimer’.
Ford Cargo
Ford Cargo
Al jarenlang bestonden er goede contacten tussen de houtbedrijven van Miedema en Timmermans, doordat Timmermans deelbewerkingen liet uitvoeren door Miedema en Miedema hout inkocht bij Timmermans. Dit deed ertoe besluiten de beide bedrijven samen te voegen onder één dak. Na nieuwbouw bij en verbouw van het bestaande pand verhuisde Miedema in mei 1996 naar het pand van Timmermans op industrieterrein De Hemrik in Leeuwarden. Vanaf 2003 zijn de twee bedrijven verder gegaan onder de naam MiedemaHout.

One Response

  1. Tom Megens 17 november 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *