Wed. J. de Bruyn en Zonen kiest voor Mercedes-Benz Actros

Logistiek dienstverlener Wed. J. de Bruyn en Zonen uit Nieuwkoop nam dit jaar elf Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik. Met name het brandstofverbruik en het rijgedrag van de trucks waren de reden om onlangs weer een order van twee Actros vrachtwagens te plaatsen.
Mercedes-Benz Actros MP4
De elf Mercedes-Benz Actros 1942 LS trucks worden ingezet voor internationaal transport in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De vrachtwagens zijn uitgerust met alle mogelijke actieve veiligheidssystemen zoals Active Brake Assist 3, Lane Assist en Attention Assist. Ook de innovatieve cruise control Predictive Powertrain Control (PPC) die anticipeert op hoogteverschillen in de route behoort tot de uitrusting van de trucks. Xavier Duyn, directeur van het bedrijf: “De vrachtwagens doen het uitstekend. Het was even wennen aan PPC, met name aangezien de truck al voordat de top bereikt is van het gas afgaat, omdat het berekend heeft dat het de top met uitrollen haalt en de truck daarna met afdalen weer op snelheid kan komen. Als chauffeur heb je toch de neiging om het gas pas los te laten als de top bereikt is. Maar mede dankzij dit systeem zijn we erg tevreden over het brandstofverbruik van de trucks. De inzet van de vrachtwagens loopt sterk uiteen, maar een verbruik van 25 a 26 liter per 100 kilometer is niet uitzonderlijk, terwijl onze Euro 5 trucks rond de 29 liter zitten.” Ook de chauffeurs zijn erg tevreden met de trucks, in het bijzonder met de uitstraling, de bediening van de instrumenten en de stille cabine. De vrachtwagens zullen zo’n 120.000 kilometer per jaar afleggen.

Wed. J. de Bruyn en Zonen geeft aan dat de tevredenheid met de elf Actros trucks en met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer heeft geleid tot een vervolgorder van twee Mercedes-Benz Actros trucks. Dit maal met een kleinere cabine voor nationaal distributietransport. Xavier Duyn: “In 2005 namen we onze eerste twee Actros trucks in gebruik. Wat voor ons belangrijk is, en wat ik zie bij Mercedes-Benz, is dat het merk ook bij hogere kilometerstanden betrouwbaar blijft. Het onderhoudsinterval blijft consequent lang. Je merkt gewoon een kwalitatief verschil met andere merken. De tevredenheid met deze elf trucks heeft ertoe geleid dat we weer twee trucks in bestelling hebben bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Stern Auto Utrecht. Alle nieuwe trucks zijn uitgerust met FleetBoard, het telematicasysteem van Mercedes-Benz. Wij kunnen zo het rijgedrag van de chauffeurs uitlezen. Ook Stern Auto stuurt ons rapportages op basis waarvan wij bijsturen om brandstofverbruik en slijtage nog verder terug te dringen.”
Wed. J. de Bruyn en Zonen
Wed. J. de Bruyn en Zonen uit Nieuwkoop is in 1910 opgericht en uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener die zowel nationaal als internationaal actief is. Met circa 90 medewerkers en wordt gebruik gemaakt van ruim 63 trekkende eenheden en ca.110 trailers. Het merendeel van de transporten vindt plaats binnen de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

3 Comments

  1. Jan Langhout 25 november 2014 Reply
    • simon koorn 26 november 2014 Reply
  2. Stefan van Rooijen 27 november 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *