Op IJsland? Neem de GINAF-bus!


We weten dat GINAF bussen bouwt. We weten ook dat GINAF hele puike offroad trucks bouwt. Maar wist je ook dat het ook gecombineerd bestaat? Om het nog bijzonderder te maken is het ook nog eens een voertuig met een hele speciale historie.

Over deze truck heb ik namelijk al eens eerder een blog geschreven: het was voorheen de zesasser van Pouw! Deze truck is door Kleyn Trucks verkocht aan een klant op IJsland, die hem vervolgens om heeft laten bouwen tot bus waarmee toeristen wat dichter bij het indrukwekkende landschap aldaar kunnen komen. De foto’s van de truck zoals hij nu in IJsland is komen dan ook van de facebookpage ‘VélRás bifreiða og vélaverkstæði’. Mijn IJslands is al te best, maar ik vermoed dat dit een bedrijf is dat vaker bussen geschikt maakt voor de koude en ruwe omstandigheden op het mooie eiland.

Ik wilde altijd al naar IJsland, maar nu ik weet dat dit er rijdt natuurlijk nog liever!

Ter vergelijking: zo ziet een meer reguliere GINAF bus er uit, de Ginaf JXK 612:

En zo was de truck toen hij nog in Utrecht reed:

Iedereen die heeft geholpen bij de research naar deze truck, heel erg bedankt!

Update: inmiddels is de truck omgebouwd naar 8×8, foto’s in die uitvoering vind je hier.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *