Renault D voor Langwerden

Langwerden Veevoeders uit Hengelo heeft onlangs een Renault D-serie in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het uitventen van veevoer, maar kan ook worden ingezet voor complete vrachten van met name retourladingen. De wendbaarheid en multi-inzetbaarheid van het voertuig was voor Langwerden reden voor de Renault Trucks D te kiezen. Bovendien heeft het voertuig een hoog laadvermogen waardoor het mogelijk is een kooi-aap mee te nemen voor meer flexibiliteit en onafhankelijkheid bij het laden en lossen.
Renault D-serie
Langwerden Veevoeders is opgericht in 1960 door Harry Langwerden. Het familiebedrijf is gevestigd in Hengelo. Naast een winkel aan huis voor onder andere verkoop van veevoeders en stalstrooisels verkoopt Langwerden door heel Nederland aan zowel de intensieve veehouderij als aan hobbyisten.

Langwerden Veevoeders is klant van Paashuis Bedrijfswagens B.V. sinds 1998 en rijdt al geruime tijd met Renault-trucks. “Onze eerste auto was een Premium 385-20 bakwagen. Na een aantal Mascotts en een Premium Distributie bakwagen hebben we nu dus een Renault Trucks D aangeschaft”, verklaart Gerard Langwerden, directeur van Langwerden Veevoeders.

De nu afgeleverde D truck is een D12 low 12-tons bakwagen. De truck wordt ingezet voor het uitventen van veevoer, maar kan ook worden ingezet voor complete vrachten van met name retourladingen. Het voertuig is voorzien van een schuifzeil laadbak en een kooi-aap meeneeminrichting. “Deze kooi-aap is best wel bijzonder voor een lichte truck als een Renault Trucks D”, verklaart Theo Wensing van Paashuis Bedrijfswagens B.V. Hij vervolgt: “Door het lage eigen gewicht was het mogelijk om een kooi-aap mee te nemen en toch nog voldoende laadvermogen over te houden. Het was een van de beslispunten van Langwerden om voor deze Renault Trucks D te kiezen.”

Over de service van Renault Trucks Nederland en Paashuis Bedrijfswagens B.V. is Langwerden bijzonder enthousiast: “Wij werken al jaren samen met Paashuis en dit bevalt ons uitstekend. Sinds de integratie met de Volvo Group profiteren wij van een groter dealernetwerk. Bovendien is het serviceniveau van hetzelfde hoge niveau gebleven. Wij waren en blijven daar heel erg over te spreken.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *