Off-road met de Volvo FL 4×4

De Volvo FL is nu beschikbaar in een vierwielaangedreven (4×4) versie. Een aandrijving die zeer geschikt is voor gladde, steile en ongelijke wegen. De truck is ideaal voor speciale toepassingen in zowel stedelijke omgevingen als in meer veeleisende condities of als onderhoudstruck in mijnen en op bouwplaatsen.
Volvo FL 4x4
Door zijn kleine dimensies, comfort en hoge koppel is de Volvo FL 4×4 een geschikte truck in stedelijke omgevingen. Door de vierwielaandrijving en de verbeterde bodemvrijheid rijdt de truck effectief op zowel hobbelige zandpaden als geasfalteerde wegen.

“Veel van onze klanten zijn werkzaam in gebieden waar weersomstandigheden en wegcondities in een mum van tijd kunnen omslaan. De Volvo FL met vierwielaandrijving is zo veelzijdig dat hij kan worden ingezet voor taken waar normaliter een ander extra voertuig voor zou moeten worden gebruikt”, verklaart Pernilla Sustovic, segment manager distibutie bij Volvo Trucks.

De Volvo FL 4×4 kan ook worden ingezet in mijnen of op bouwplaatsen in dichtbevolkte stedelijke gebieden. Met een totaalgewicht tot 16 ton beschikt de truck over voldoende laadvermogen. Bovendien is het chassis geschikt voor verschillende opbouwmogelijkheden zoals hoogwerkers, cementmixers en kranen.

“Het grootste verschil tussen een reguliere FL en de Volvo FL 4×4 is het verhoogde chassis. Hiermee wordt de bodemvrijheid verhoogt met ruim 6 cm aan de voorkant en 10 cm aan de achterkant. Het hogere chassis verhoogt de oprijhoek naar 25 graden waardoor het eenvoudiger wordt om de truck uit diepe putten of groeven te manoeuvreren”, legt Pernilla Sustovic uit.

De Volvo FL 4×4 beschikt permanent over vierwielaandrijving. De tussenbak heeft een hoge en een lage versnelling. De hoge versnelling wordt gebruikt tijdens de reguliere inzet. In veeleisende condities kan de lage versnelling eenvoudig worden ingeschakeld door een knop op het dashboard.

De truck kan ook worden uitgerust met een extra luchtaansluiting op het chassis voor toepassing van verschillende accessoires of het oppompen van banden.

De Volvo FL 4×4 is beschikbaar in Euro 6-configuratie en wordt verkocht in landen waar Euro 6 verplicht is.
Volvo FL 4x4
Feiten Volvo FL 4×4
GVW: 12 tot 16 ton
Toegestaan maximum GCW: 25 ton
Maximale bodemvrijheid met banden 11R22,5”:
– Voorassen: 329 mm
– Achterassen: 319 mm
· Oprijhoek: 25 graden
· Wielen en banden, 275/70 R22,5”, 10R22,5” en 11R22,5”
· Cabine-opties:
– Dagcabine
– Comfortcabine
– Manschappencabine
· Motoren: D8K 250, 280 pk
· Versnellingsbakken: Handgeschakeld 6-versnellingen, volautomatische versnellingsbak met 6-versnellingen is beschikbaar als optie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *