Jeroen Verhagen kiest voor Mercedes-Benz Actros 1863 LS

Eigen rijder Jeroen Verhagen uit Zoeterwoude nam onlangs een Actros 1863 LS 4×2 in gebruik. De bijzonder krachtige vrachtwagen met 15,6 liter turbocompoundmotor werd overhandigd tijdens zijn vijftienjarig jubileum van als eigen rijder.
Mercedes-Benz Actros MP4
De 460 kW (625 pk) sterke Mercedes-Benz Actros 1863 is uitgerust met een OM473 krachtbron met dubbele turbo. Na de motorreeksen OM471 (12,8l) en OM470 (10,7l) introduceerde Mercedes-Benz vorig jaar met deze nieuwe serie 15,6 liter-turbocompoundmotoren. De tweede turbo in deze motoren zet restenergie uit de uitlaatgassen via een tandwieloverbrenging en vloeistofkoppeling om in mechanische energie aan het vliegwiel. Zo wordt de energie nog efficiënter gebruikt, waardoor een hoger vermogen wordt gehaald, terwijl de truck toch zeer zuinig is en voldoet aan de strenge Euro 6-norm. Bovendien heeft de truck dankzij de 15,6 liter-motor een hoog motorremvermogen. De Actros 1863 LS 4×2 van Jeroen Verhagen is voorzien van de zeer ruime GigaSpace-cabine en bijzonder compleet uitgerust.
Jeroen Verhagen
Jeroen Verhagen over zijn keuze voor de Actros 1863 LS : ‘Ik gebruik de truck voor containertransport, vooral nationaal, waarmee ik zo’n 100.000 kilometer per jaar afleg. Het is voor mij niet alleen m’n werk, maar ook een stukje hobby, vandaar mijn keuze voor deze bijzondere vrachtwagen. Mijn vorige truck was een Actros V8 Black Edition. Vanwege de milieueisen op de Tweede Maasvlakte werd het echter tijd voor een nieuwe truck. Ik had graag langer met de V8 gereden, maar ben zeer te spreken over de Actros 1863 LS. Het is een uitzonderlijk mooie truck. Het ontwerp van de voorkant springt direct in het oog en ook het interieur is buitengewoon mooi. Wat mij betreft is het de mooiste cabine die er is. En de truck rijdt voortreffelijk. De versnellingsbak is perfect en het rijcomfort is fenomenaal. Ik was al zeer tevreden over het vorige model, maar ik moet zeggen dat de nieuwe Actros op alle vlakken een verbetering is.” Jeroen Verhagen is eigen rijder sinds 1999 en vierde dus onlangs zijn vijftienjarig jubileum. Zijn eerste vrachtwagen als eigen rijder was een Mercedes-Benz Actros 1843, zijn tweede een 1861 V8 Black Edition, en op zijn jubileum nam hij zijn derde Mercedes-Benz op rij, de Actros 1863 LS, feestelijk in gebruik.
Mercedes-Benz Actros MP4

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *