De topperknop van truckfan

Iedereen kent de like-button van facebook. Per dag wordt er dan ook 4,5 miljard (dat zijn een heleboel nullen) keer op die knop gedrukt. Uiteraard hebben we op truckfan.nl bij iedere foto ook die like-knop staan, zodat je naar je facebook vrienden kunt laten zien dat je die betreffende foto leuk vind.
topperknop
Maar naast die facebook knop (strikt gezien er onder) zit NOG een knop. De titel van deze blog verraad het al, dat is de topperknop. Hij heeft een nog groter ego-strelend effect als de facebook-like-button (jij bent toch ook liever een topper dan gewoon leuk?), heeft een naam die beter bekt, maar er zijn meer voordelen. Zo is er een overzicht van de mooiste foto’s, die wordt bepaald door welke foto’s de meeste ‘toppers’ hebben. Maar Tinus, de man die naast de topperknop ook alle andere software achter de site ontwikkelt, heeft niet stil gezeten. Zo is straks per bedrijf te zien wat de mooiste truck(foto) van hen is volgens de bezoekers van de site!

De topperknop was er al langer, er zijn vandaag ook een aantal echte nieuwtjes te melden. De eerste is dat tweets nu integraal gepost kunnen worden. Door in een forumtopic de directe url van een tweet (die krijg je op twitter door op het tijdstip dat de tweet geplaatst is te drukken) tussen [tweet] en [/tweet] te zetten, staat hij direct in het topic, inclusief eventuele foto’s. Truckfan wordt hierdoor nog meer de plek waar je het eerst het laatste nieuws leest dan voorheen.

Een ander nieuwtje is het Dakar subforum. Op dakargebied beperkt het zich niet tot dit subforum: alles waar op truckfan de ‘dakar’ tag bij staat wordt direct doorgeplaatst op een compleet nieuwe site, dakartrucks.nl. De Dakarliefhebber komt daar goed aan zijn trekken, met foto’s van Dakartrucks van 1979 tot vandaag, overzichten per teams (ook teams die niet meer meedoen of even pauze houden) en natuurlijk actueel nieuws, al dan niet via twitter gebracht.

Tot slot nog een keer de conclusie van dit verhaal: als je op truckfan zit en je ziet een mooie foto: druk eens op die topperknop!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *