Spijkstaal brandweerwagen: wie weet meer?

Michaël Cocquyt heeft eergisteren onderstaande Spijkstaal M 10.011 D gekocht, en zoekt nu meer informatie over deze Spijkstaal brandweerwagen, wie heeft dat voor hem?
Spijkstaal M 10.011 D
Uiteraard heeft Michaël al bij Spijkstaal zelf en bij Rengocar geïnformeerd, maar daar zijn geen gegevens meer. Nu zijn er twee verhalen in de omloop: één dat het archief is vernietigd, het ander dat het nog in de omloop is, en nu bij een brandweerverzamelaar thuis staat. Spijkstaal brandweerwagen. Laten we hopen dat versie twee waar is. In dat geval: wil de eigenaar daarvan zich melden? ;)Spijkstaal brandweerwagen. Ook alle andere informatie over dit bijzondere voertuig, of foto’s uit zijn werkzame carrière (of daarna) zijn van harte welkom. Maar het allermooist zou het natuurlijk zijn als de bouwtekeningen, elektrische schema’s en dergelijke van dit voertuig weer boven water komen. Weet je meer kun je hier reageren of via de ‘contact’ knop zien wat de manieren zijn om minder publiekelijk te reageren, dan breng ik je in contact met Michaël.

Dit is overigens géén omgebouwde winkel. In het verleden bouwde Spijkstaal zowel winkelwagens als brandweerwagen-opbouwen. In dit VC-1 (verbindings-commando-wagen) voertuig werd de expertise van beide afdelingen van het bedrijf gecombineerd, waarschijnlijk is dit het enige gebouwde exemplaar.

3 Comments

  1. Frans Kuijpers 17 december 2014 Reply
  2. Robin Jonkman 17 december 2014 Reply
  3. Willem 17 december 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *