Zes Volvo FH 460 6×2 trekkers voor Transportbedrijf Van Duijn

Speciaal voor het transport op Noorwegen heeft Transportbedrijf Van Duijn onlangs zes Volvo FH 460 6×2 trekkers in gebruik genomen. Veiligheid, brandstofverbruik en Fuel Advice zijn de belangrijkste redenen voor de keuze. De trucks werden afgeleverd door Volvo Group Truck Center Maasdijk.
Volvo FH 4th gen
Transportbedrijf Van Duijn, met vestigingen in De Lier en Hansweert, is specialist in het transport van verse, gekoelde en diepvriesproducten in de meest ruime zin van het woord. Het bedrijf verzorgt het transport van groente en fruit tot bloemen en planten en van vlees tot vis en schaaldieren. Met een vloot van 128 vrachtwagencombinaties worden voornamelijk bestemmingen in Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk beleverd. Voedselveiligheid staat in elke fase van het transport voorop en wordt gewaarborgd door HACCP- en VWA-certificeringen. Naast transport is er Van Duijn Coldstore. Verdeeld over drie locaties heeft het bedrijf op- en overslag van ruim 28.000 palletplaatsen, waarvan 13.000 in het vrieshuis in Hansweert. Elco van Duijn, directie: “Wij willen onze klanten dienstverlening op maat bieden. Dat kunnen we doen door onze warehouses waar ook cross docking plaatsvindt. Efficiënte groupage of complete ladingen vormen daardoor geen probleem.”
Volvo FH 4th gen
In 2008 begon Van Duijn met een speciale afdeling ‘Scandinavië’. De activiteiten voor deze markt groeiden spectaculair. “Je hebt daarvoor een bepaalde schaalgrootte nodig. Juist door goede combinaties te kunnen bieden, heeft dit geconditioneerde transport een vlucht genomen. Daarbij zijn onze trucks zodanig ingericht, dat de koelopbouw is onder te verdelen in verschillende koelcompartimenten. Hierdoor is het mogelijk om in één wagen voor verschillende temperaturen te zorgen. Een partij zalm vraagt immers om een andere temperatuur dan een partij bloemen of komkommers.”
Volvo FH 4th gen
Voor het transport naar Noorwegen heeft Transportbedrijf Van Duijn zes nieuwe Volvo FH 460 6×2 trekkers in gebruik genomen. “De keuze voor Volvo is ingegeven door de veiligheidsopties, waaronder Forward Collision Warning inclusief noodremfunctie, en het lage brandstofverbruik. De 6×2 configuratie (naloopas) zorgt voor een betere aslastverdeling en voor meer tractie in winterse omstandigheden. Volvo heeft bovendien een zeer goed netwerk in Noorwegen.”
Volvo FH 4th gen
Bij de trucks is Volvo Fuel Advice voorzien. “Wij meten het brandstofverbruik nauwgezet. Met Fuel Advice kun je weer een stap verder. Volvo Group Truck Center bespreekt de resultaten met ons en samen werken we aan het trainen van de chauffeurs voor het verder terugdringen van het brandstofverbruik. Bewustwording is zeer belangrijk. Toen de trucks werden afgeleverd is er een zeer uitgebreide instructie geweest. Volvo Group Truck Center heeft zich bewezen als een professionele club, die mee denkt en zich proactief opstelt. Volvo is echt een voorbeeld voor de sector.”
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *