MAN TGL als redder in nood voor Hof

Autobergers staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat. Als redder in nood brengen ze automobilisten en hun voertuigen in veiligheid na een ongeval of bij pech. Bij de keuze voor een nieuw bergingsvoertuig heeft betrouwbaarheid de hoogste prioriteit. Hof Takel en Berging koos mede daarom opnieuw voor een MAN TGL.
MAN TGL 3rd gen Hof
Takel- en Bergingsbedrijf Hof uit Heerenveen bergt sinds 1979 personenauto’s, motorfietsen, lichte en zware bedrijfswagens en autobussen. Hiervoor heeft het bedrijf de beschikking over een modern wagenpark met gespecialiseerde voertuigen.

Onlangs verving Hof één van de oprijwagens voor het bergen van personenwagens en lichte bedrijfswagens voor een nieuwe MAN. Deze derde MAN in de vloot is een TGL 12.250, uiteraard in Euro-6 uitvoering. De MAN is voorzien van de originele L-Slaapcabine van MAN, waarin op de plaats van het standaard bed een bank is aangebracht. Wierda Voertuigtechniek verzorgde de ombouw van de cabine en de RDW-keuring van de achterbank.
MAN TGL 3rd gen
De nieuwe achterbank, compleet met veiligheidsgordels, verschaft vier extra zitplaatsen aan boord. In totaal is de TGL-cabine nu geschikt voor zes personen, inclusief de chauffeur. Hof koos voor de slaapcabinebasis vanwege de compacte bouw. “MAN heeft zelf een prachtige dubbelcabine-oplossing, maar daar wordt de totale auto langer van. Ik wil juist een zo compact mogelijk voertuig”, aldus Jan Hof, die Hof Takel en Berging runt met zijn broer Jakob.

“Soms moeten we keren op de weg of in nauwe straatjes werken, dan wil je een compact, wendbaar voertuig. Toch willen we ook mensen kunnen meenemen. Het komt regelmatig voor dat we na een aanrijding bestuurder en passagiers een lift geven.” De cabine is op verzoek van Hof voorzien van twee ruiten in de achterwand voor meer zicht. “Wij werken altijd bij nacht en ontij op gevaarlijke locaties en dan wil je vooral goed zicht rondom”, aldus Hof.

De MAN TGL heeft een wielbasis van 485 cm en is voorzien van een luchtgeveerde achteras. Dankzij extra stabilisators op de voor- en achteras en aangepaste schokdempers is de MAN uitstekend geschikt voor lading met een hoog zwaartepunt. De door Hof zelf opgebouwde Omars-opbouw met schuifplateau is geschikt voor het tweehoog beladen van personenauto’s. Doordat de 2.500 kilo lepelinstallatie aan de achterzijde ook geschikt is voor het transporteren van auto’s, kunnen er drie voertuigen tegelijkertijd worden afgevoerd.
MAN TGL 3rd gen
Takel- en bergingsbedrijf Hof maakt deel uit van de landelijke organisatie ‘Incident management.’ Hierin werken politie, brandweer, ambulancezorg en bergingsbedrijven samen met verzekeringsmaatschappijen en verschillende alarmcentrales. Hof Takel en Berging werkt in de regio Heerenveen en midden-Friesland. De nieuwe MAN TGL werd geleverd door MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens in Joure.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *