Volvo FH16 750 paradepaardje voor Oldenburger Transport

Oldenburger Transport bestaat 25 jaar en is uitgegroeid tot een vooraanstaande transporteur van bloemen en planten naar Scandinavië. Voor dit specialisme en ter gelegenheid van het jubileum heeft het bedrijf onlangs een Volvo FH16 4th gen 750 in gebruik genomen. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Aalsmeer.
Volvo FH16
Vanuit zijn ouderlijk huis startte Bert Oldenburger 25 jaar geleden in Peize zijn transportbedrijf. Aanvankelijk met één truck, maar al snel werd het wagenpark uitgebreid. Op dit moment is het wagenpark 50 eenheden groot. Bert Oldenburger: “We zijn gespecialiseerd in het geconditioneerd transport, voornamelijk van bloemen en planten naar Scandinavië. We hebben naast onze hoofdvestiging in Roden ook een vestiging in Aalsmeer en in Zweden. We bieden onze klanten transport over de weg, spoor of een combinatie. We hebben vaste vertrek- en aankomstdagen. Onze belangrijkste kernwaarden zijn service en flexibiliteit. We zeggen nooit nee, we proberen voor onze opdrachtgevers altijd een oplossing te vinden.”

De trailers van het bedrijf zijn uitgerust met meerdere compartimenten, waardoor verschillende vervoerstemperaturen binnen één trailer mogelijk zijn. Daarnaast is iedere combinatie voorzien van boardcomputer zodat de klant altijd weet waar zijn lading zich bevindt en ook de temperatuur gecontroleerd kan worden. “Ook dat is een kwestie van service. We willen zoveel mogelijk informatie delen met onze opdrachtgevers. Bovendien speelt de automatisering een belangrijke rol in het bedrijfsbeleid, als het gaat om zaken als brandstofverbruik en rijgedrag van onze chauffeurs. Dat is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ook voor het milieu. Vooral in de Scandinavische landen is dit erg belangrijk.”

De nieuwe Volvo FH16 750 is het paradepaardje van het bedrijf. De truck is uitgerust met alle denkbare veiligheidsopties, zoals Lane Keeping Support, Driver Alert Support en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Daarnaast is de truck voorzien van Volvo I-See. “Wij zijn altijd in voor innovaties, Volvo loopt daarin voorop. I-See helpt daadwerkelijk het verbruik te beperken en met name op de lange afstanden in Scandinavië is het systeem fantastisch. Zo hebben we ook gekozen voor Volvo Dynamic Steering, dat is voor de chauffeur echt een enorme stap vooruit. Het motorvermogen van de Volvo FH16 zorgt daarnaast voor een hoge kruissnelheid.”

Volvo Group Truck Center Aalsmeer zit vlakbij de vestiging van Oldenburger Transport in Aalsmeer. “De lijnen zijn kort. We hebben een zeer prettige samenwerking, waarbij zij snelheid en flexibiliteit aan de dag leggen. Dat is vergelijkbaar met onze bedrijfsfilosofie”, besluit Oldenburger.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *