BCB Berging 1e bergingsbedrijf in Nederland met hybride truck

BCB Berging uit Roelofarendsveen nam onlangs de compacte Fuso Canter EcoHybrid in gebruik. BCB is hiermee is het eerste bergingsbedrijf met een hybride vrachtwagen. De Fuso Canter is zeer compact en schoon en daarom uitermate geschikt als afsleeptruck in een stedelijke omgeving.
Mitsubishi Fuso Canter
De Fuso Canter 7C15 EcoHybrid in afsleepuitvoering wordt voornamelijk in en rond Den Haag ingezet voor het verlenen van pechhulp en het transporteren van voertuigen. Het compacte formaat van de Fuso Canter, het hoge nuttig laadvermogen en de korte draaicirkel van 12,2 meter zijn daarbij een groot voordeel. Dit waren dan ook de belangrijkste argumenten om voor Fuso te kiezen. Verder noemt BCB Berging als argument de lage emissie en het lage verbruik; tot zeker 23% minder dankzij de hybride motor. Energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen in de 2 kWh lithium-ion batterij. Met deze energie assisteert de elektrische motor met een vermogen van 40 kW/200 Nm, de 3-liter dieselmotor bij het optrekken. In het bijzonder voor stadsverkeer met veel stops, zorgt deze wisselwerking tussen beide motoren in combinatie met de start/stop-functie voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Hans Rekké van BCB Berging: “We zijn uitermate tevreden met deze hybride aanwinst. De truck oogt compact, maar heeft toch een ruime cabine. Daarbij is het rijgedrag uitstekend. Onze vaste chauffeur op deze Fuso Canter is erg tevreden.”

BCB Berging is gevestigd in Roelofarendsveen en heeft een nevenvestiging in Rijswijk onder de naam Vogelaar. Het werkgebied strekt zich uit van Zandvoort en Amsterdam tot Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Rotterdam. De werkzaamheden bestaan uit het bergen van voertuigen die betrokken zijn bij een aanrijding, het verlenen van pechhulp, het transporteren van voertuigen, het opslaan van voertuigen en het wegslepen van foutparkeerders of inbeslagnames. Het bedrijf beschikt hiervoor over een wagenpark van 21 trucks.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *