Schone MAN TGL 8.150 met langere laadbak

MAN was de eerste truckfabrikant die in het distributiesegment Euro 6-motoren kon leveren. Een eigen vervoerder die onder andere hiervan profiteert is Ferrocal, een specialist in lucht- en ventilatiekanalen. ”Onze trucks zijn langzaam aan vervanging toe”, legt directeur Ronald Smit van Ferrocal uit Brummen uit.
MAN TGL 3rd gen
“We bleken bij ons huidige merk niet over een tevredenstellend alternatief te kunnen beschikken. Gesprekken met de MAN-dealer uit Apeldoorn bevielen van meet af aan. Er was duidelijk een klik.” Smit legt uit dat de nieuwe trucks bij voorkeur meer mee moesten kunnen nemen. “Dus kwam er een wat langere laadbak op. Onze producten zijn niet zwaar; in feite vervoeren we meer lucht dan materie wanneer we een hele laadbak vol laden met ventilatiekanalen.”

MAN adviseerde een TGL 8.150 met de nieuwe Euro 6-motor. “Daardoor behalen we ook in ons transport de duurzaamheidsdoelen die we ons als onderneming hebben gesteld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en een zo gering mogelijke CO2-footprint veroorzaken.” De ventilatiekanalen die Ferrocal vervoert, moeten vaak op een bouwlocatie worden gelost. “Die bevindt zich vaak binnen gemeenten. Meestal gelden daar strengere milieuregels. Met onze nieuwe TGL voldoen we aan alle denkbare milieuregels die gemeenten kunnen invoeren.”

Jaarlijks zal de TGL naar verwachting zo’n 70.000 kilometer afleggen. “Naast bestemmingen in Nederland, hebben we ook steeds meer klanten in Duitsland en België. Die zullen dus ook beleverd moeten worden.” De MAN TGL van Ferrocal maakt in de regel meerdere ritten op een dag waarbij er drie tot vier adressen per keer worden beleverd. De service wordt uitgevoerd door de MAN-dealer uit Apeldoorn.

Ferrocal ontwerpt, fabriceert, levert en installeert sinds 1933 lucht- en ventilatiekanalen voor utiliteits-, scheeps- en woningbouw en voor de industrie. De zelfstandige onderneming is gevestigd in Brummen, waar zo’n vijftig medewerkers werken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *