Mercedes-Benz ladderwagen uit Amstelveen

Mercedes-Benz NG
Van 1985 tot en met 2001 had Brandweer Amstelveen deze Mercedes-Benz 1622F47, door Riffaud opgebouwd als ladderwagen, in dienst. De AL-K30 was gestationeerd in de inmiddels opgeheven kazerne Fokkerlaan. Jan Korte kreeg hem op 7 juni 1987 voor de lens. Het opvallendste detail van de truck is natuurlijk de voor de vooras geplaatste cabine. Hierdoor is de complete truck erg laag gebleven, wat niet alleen handig is bij lage doorgangen in de stad, maar vooral praktisch: zo past hij ten minste door de lage deur van de kazerne. Persoonlijk denk ik dat een hogere deur plaatsen vaak een goedkopere en toekomstbestendigere oplossing is, maar ik klaag niet, het levert leuke brandweervoertuigen op, die brandweergedachte dat de auto zich aan moet passen aan de kazerne in plaats van andersom.Mercedes-Benz NG

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *