#FollowFriday: wie mag je niet missen op twitter

Op twitter (als je niet weet wat twitter is ben je hier waarschijnlijk al afgehaakt, dus ik zal de uitleg weglaten) was het vroeger traditie om op vrijdag een #FF te doen, oftewel een Follow Friday. Dan raad je een aantal mensen aan je eigen volgers aan, die je leuk vind om te volgen. Zelf vind ik het jammer dat het in Nederland niet meer zo veel gebeurt. Maar het is óók jammer dat je op twitter geen uitleg kunt geven over waarom je iemand zou moeten volgen. Hierbij dus, op alfabetische volgorde, een lijstje met wie je niet mag missen op twitter en waarom:
twitter
@AlexMiedema, mijn eigen account… Omdat ik schaamteloos aan reclame voor mezelf doe natuurlijk. 😉 Wij van WC-eend adviseren WC-eend!

@AnneJanBrouwer is volgens zijn bio een retweetkanon. Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

@arjenlubach is niet alleen op tv spitsvondig en grappig, op twitter was hij dat al veel langer.

@BremerMark weet meer van sport dan Mart Smeets en Jack van Gelder bij elkaar.

@brnstp tweet en retweet veel over de brandweer en Volvo, niet zelden met #koffie bij de hand.

@BuroEline heeft handschoenen aan als ze achter het stuur van een auto of truck zit. Twitteren doet ze wel met blote vingers. #itsmydrive

@CharlottesLaw is de schrijfster van het wetboek voor bloggers. Ook op twitter komt er veel voorbij waar je (juridisch) veel aan kunt hebben als blogger of andersoortig creatieve ondernemer.

@hvvoertuigen René Boot maakt niet alleen zelf mooie foto’s, hij retweet ook foto’s die anderen wereldwijd van hulpverleningsvoertuigen maken.

@jbaert is een grappige Belg. Zonder baard helaas, ondanks dat zijn naam anders doet vermoeden.

@KittyCalamities, voor de dagelijkse dosis grappige kattenplaatjes en filmpjes. Dat is toch waar het internet om draait tenslotte.

@Marcelvermeij doet van een aantal rally’s, inclusief Le Dakar, verslag ter plekke.

@McHollander verbaast zich over de idiotie van de wereld om ons heen en van de stagelopers op het bedrijf waar hij werkt in het bijzonder. Erg vermakelijk om te volgen, en passant blijf je ook nog op de hoogte van zijn muzikale carrière.

@Mpresss is de schrijfster van het boek ‘Hart van Zand’, maar ook van een record aantal artikelen en persberichten, elke Dakar weer.

@ncilla is niet alleen mooi, ze heeft zich ook opgeworpen tot de privacy-waakhond van Nederland. Nog een groot pluspunt: ze post regelmatig kattenfoto’s, bij voorkeur van haar eigen kale poes.

@PieterMatkrant retweet veel interessante items, zowel uit de bouwsector als uit de transport en logistiek.

@RaceTeamOmeWout heeft van de Nederlandse truckraceteams het beste begrepen hoe je twitter gebruikt. Komen regelmatig (erg leuke!) foto’s voorbij van de verbouwing van hun beroemde racetruck.

@rallymaniacs heeft volgens mij geen verdere introductie meer nodig.

@rallyraidnieuws is in een korte tijd uitgegroeid tot de dakar-account met de meeste volgers. Terecht, wat mij betreft.

@sietskepoepjes is weliswaar niet van een partij waar ik achter sta, ze breng wel de provinciale politiek heel goed in woord en beeld op haar twitter-account.

@Spijkstaal maakt dan misschien geen mobiele winkels en brandweer-opbouwen meer, wat ze nog wel maken is meer dan de moeite waard om te volgen.

@TruckfanNL laat elke dag aan de bedrijven die de dag er voor op truckfan.nl gespot zijn via twitter weten waar ze zichzelf kunnen zien.

@Truckland “is een begrip binnen de markt voor bedrijfsvoertuigen. Door de multi-brand filosofie is in principe iedere vervoerswens passend in te vullen.” Men post niet alleen de eigen afleveringen, er wordt ook relevant nieuws ge(re)tweet.

@ttmnl brengt snel het laatste bedrijfswagen- en transportnieuws. Dat is niet alleen via hun site zelf en via truckfan te volgen, maar natuurlijk ook op twitter.

@Vissortje slingert bijna elke zondag een mooie serie truckfoto’s op twitter

@Vreugdenhil_ bergingsbedrijf geeft een mooie indruk van hun werkzaamheden in woord en vooral beeld.

@wigchers heeft als geen ander transportbedrijf door hoe je twitter kunt gebruiken.

Vergeet niet om zo nu en dan terug te komen in deze blog, als ik nieuwe interessante accounts tegen kom komen die er alsnog tussen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *