Wielemaker kiest Volvo FH voor grensverleggende activiteiten

Wielemaker, gevestigd in Middelburg, heeft twee nieuwe Volvo FH’s in gebruik genomen: een bakwagen met kraan voor het vervoer van containers en een trekker voor regulier en exceptioneel transport. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Goes.
Volvo FH 4th gen
Met de komst van twee nieuwe Volvo FH’s heeft Wielemaker een tweede merk in huis gehaald. De eerste is een 4-assige bakwagen met platte bak en een kraanopbouw. De tweede is een Volvo FH 6×2 trekker die zowel in het reguliere trailertransport als in het exceptioneel transport inzetbaar is.
Volvo FH 4th gen
Jasper Wielemaker, technisch directeur: “Wij willen eenheden die zo multifunctioneel mogelijk kunnen worden ingezet. De bakwagen wordt vooral ingezet voor het transport en het plaatsen van onze eigen 10 en 20ft containers, maar kan ook ingezet worden voor het kraanwerk. De trekker kan met alle standaard trailers rijden, maar wordt vooral ingezet bij exceptioneel transport. We kijken vooral naar de inzet en passen daar de trucks op aan. Van belang zijn daarbij de as-configuratie, de benodigde eindoverbrenging en het bijbehorende koppel. Niet de pk’s leiden, maar wel hoe we zo snel mogelijk op kruissnelheid kunnen komen. Samen met een goed opgeleide chauffeur creëren we zo de ideale omstandigheden voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. We willen zo energiezuinig mogelijk rijden. Uiteindelijk gaat het om duurzame inzetbaarheid van mens en materieel.”
Volvo FH 4th gen
Samenwerken
“De komst van de Volvo-trucks betekende dat we een tweede merk in huis haalden. Maar we zijn er van overtuigd dat we met Bluekens Truck en Bus ook een gedegen samenwerkingspartner hebben binnengehaald. Het merk past ons, het betekende wel een omschakeling in onderhoud dat we zelf uitvoeren; onderdelen van twee merken op de plank en techniek die we ons eigen moesten maken. Door de goede samenwerking is dat gelukt,”, verklaart Jasper Wielemaker.
Volvo FH 4th gen
Over Wielemaker
Wielemaker is een gekende naam in de provincie en ver daarbuiten. Bijna een eeuw bestaat het bedrijf en het is een familiebedrijf pur sang. Wielemaker wordt gestuurd door een driekoppige directie en beweegt zich in de wereld van het transport, afvalinzameling en speelt een belangrijke rol op de stranden van Zeeland. Er wordt gedacht in concepten en total cost of ownership. De eenheden van het bedrijf moeten functioneel zijn en een toegevoegde waarde bieden. Wielemaker hanteert het woord grensverlegger in haar filosofie: grensverlegger in transport, afvalinzameling en ook in de werkzaamheden op het strand, waar het bedrijf onder meer strandhuisjes plaatst.
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *