Unimog U423 in Rail-Road uitvoering op Rail-Tech

Van 17 tot en met 19 maart introduceert Mercedes-Benz Nederland op de Rail-Tech in de Jaarbeurs Utrecht de nieuwe Unimog 400 Euro 6 voor tweeweginzet, ofwel gebruik op de weg én op het spoor.
Unimog U423
Mercedes-Benz en KOKS Group
Mercedes-Benz Nederland exposeert op stand C005 samen met de KOKS Group (rail-/wegvoertuig-techniek) uit Alkmaar. KOKS Group is de exclusieve importeur in de Benelux van ZAGRO Group, waaronder ZWEIWEG railonderstellen, zoals die ook voor de nieuwe Unimog Euro 6 werktuigdrager geleverd kunnen worden. De nieuwe Unimog, leverbaar in een range van U423 met 170kW (231pk) tot U430 met 220kW (299pk), kan door een breed scala aan PTO’s, aftakassen en uitgebreide hydrauliek de meest uiteenlopende werktuigen aandrijven. Zo is de Unimog inzetbaar voor onder andere maaien, wassen, vegen, snoeien, onkruidbestrijding en uiteraard winterdienst. Ook kan de Unimog voorzien worden van een kraan annex hoogwerker. Een noviteit is ook de combinatie met een luchtgeveerde en volledig gestuurde 20-tons middenas-aanhanger van Staja uit Hengelo. Hiermee is de Unimog geschikt voor zwaardere transporten als het vervoer van 20” containers en 7,8 meter afzet-laadbakken, wat veelal gebeurt in combinatie met de inzet van werktuigen. Ook deze combinatie kan, indien gewenst, op het spoor worden ingezet met de railonderstellen van ZWEIWEG.
Mercedes-Benz Vito
U423 met draaischamel-railonderstel
Op de beurs tonen Mercedes-Benz Nederland en KOKS Group de Unimog U423 met draaischamel-railonderstel, waarmee de Unimog inclusief aanhanger ook nauwe bochtstralen tot 17 meter (tramspoor) aankan. Beide voertuigen – Unimog én aanhanger – zijn maximaal slechts 2,15 meter breed, zodat ook perrons geen belemmering voor inzet op het spoor hoeven vormen. Insporen kan snel op een kort ingebed spoor. Voor gratis bezoek aan de Rail-Tech kunt u zich registreren via: http://www.railtech.com/nl/register?affiliate=mercedes-benz

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *