Uit het archief: L. Kielstra

De schuingedrukte tekst komt van lkielstra.nl
Scania 124
Hoogvlieger in mobiele kranen
Al bijna een halve eeuw bewijst L. Kielstra Kraanverhuur bedrijven in de bouw, industrie en olie- en gaswinning goede diensten. Ons kraanbedrijf verhuurt mobiele kranen: telescoopkranen (35-650 ton) en torenkranen (30-60 meter). Wilt u een mobiele kraan huren? Dan treft u het: bij L. Kielstra Kraanverhuur kiest u uit ruim dertig telescoopkranen en torenkranen. Onze telescoopkraan hebben een capaciteit van 35-160 ton, en mobiele torenkranen met een gieklengte van 30-60 meter. L. Kielstra Kraanverhuur is een middelgroot kraanbedrijf met vestigingen in Friesland en Drenthe. Vanuit Leeuwarden, Drachten, Joure en Emmen (Lubbers Kraanbedrijf) opereren onze vijftig medewerkers in Noord- en Midden-Nederland. We verhuren niet alleen mobiele kranen, maar ook hoogwerkers, verreikers en rijplaten. Een kranig aanbod van een ware hoogvlieger in kraanverhuur!
Faun vouwkraan
Een historierijk familiebedrijf
Lammert Kielstra stond begin jaren zestig aan de wieg van L. Kielstra Kraanverhuur. In Garyp begon hij zijn kraanbedrijf met een zelfgebouwde kraan. Daarmee was Lammert Kielstra een van de eersten in Noord-Nederland met een eigen mobiele kraan. Net als nu was L. Kielstra Kraanverhuur toen actief in de bouw en olie- en gaswinning. Maar ook bergingen waren een kolfje naar de hand van onze oprichter.
Faun RTF 40-3
Historie van L. Kielstra Kraanverhuur in vogelvlucht:
1961: oprichting L. Kielstra kraanverhuur
1972: verhuizing van Garyp naar Wirdum
1977: aanschaf van de eerste hydraulische kraan, een KATO NK20
1983: de gebroeders Henk en Catrinus Kielstra volgen hun vader Lammert Kielstra op
1993: L. Kielstra Kraanverhuur schaft als eerste bedrijf in Nederland een telescoopkraan met een capaciteit van 160 ton aan
1997: aanschaf van de eerste mobiele torenkraan, een Spierings SK 365-AT3
2001: overname van de kranen van Pax en verhuizing naar Leeuwarden
2004: overname van Lubbers Kraanbedrijf uit Emmen en Schoonebeek
2005: overname van de kranen van De Vries Joure (DVJ)
2008: oprichting en deelname aan het samenwerkingsverband KLP Rigmoves B.V.
2008: L. Kielstra Kraanverhuur neemt de grootste mobiele torenkraan ter wereld in bedrijf, een Spierings SK 1265-AT6, met een gieklengte van 60 meter
DAF 95XF
Tegenwoordig is L. Kielstra Kraanverhuur nog steeds een echt familiebedrijf. De derde generatie van de familie Kielstra werkt inmiddels in ons kraanbedrijf. Met vijftig medewerkers, ruim dertig mobiele kranen en vier vestigingen in Friesland en Drenthe is L. Kielstra Kraanverhuur een van de grootste kraanbedrijven in Noord-Nederland.

Spierings SK365-AT3
Deze tekst is al ietwat verouderd, inmiddels is de hoofdvestiging verhuisd naar Heerenveen.
Liebherr telescoopkraan Kielstra

Spierings SK377-AT3

Liebherr telescoopkraan

Scania 142

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *