Wielsma neemt eerste Scania V8 Euro 6 8X4 bergingsauto in gebruik

Onlangs nam Wielsma Internationale Autoservice Apeldoorn de sleutels in ontvangst van een nieuwe tandemaangedreven Scania R520 V8 Euro 6. Het betreft het eerste volledig luchtgeveerde V8 8X4 chassis in Euro 6 uitvoering in Nederland. De vierasser is uitgerust met een 520 pk / 2700 Nm sterke V8 Euro 6 motor. Scania is het enige merk met een Euro 6 V8 in het leveringsprogramma. Verder is het bergingsvoertuig voorzien van de riante Topline cabine in King of the Road uitvoering. De chauffeur ontbreekt het niet aan comfort en luxe.
Scania R520
Wielsma heeft de complete gespecialiseerde opbouw overgebouwd van het voorgaande Scania 8X4 chassis. Was het vorige voertuig nog bladgeveerd, voor het nieuwe chassis is de keuze gemaakt voor een volledig luchtgeveerde truck. Dit verhoogt niet alleen, onder alle omstandigheden, het rijcomfort, maar vergemakkelijkt ook het bergen en afslepen van trucks en bussen. De uitstekende ervaringen met de vorige Scania’s hebben ertoe geleid dat het bedrijf wederom voor Scania heeft gekozen.

Het dynamische bergingsbedrijf is gestart in 1964 en houdt zich uitsluitend bezig met het bergen en repatriëren van vrachtwagens, touringcars en getrokken materieel zowel binnen Nederland als grensoverschrijdend. Vanuit de 24 uurs alarmcentrale worden bergers en bergingsvoertuigen aangestuurd en beschikt men over een (internationaal) netwerk van bergers voor deze specifieke dienstverlening.

Het bedrijf beschikt over een uiterst geavanceerde bergingsvloot, waaronder speciale diepladers en extra zware bergingskranen op haar bergingsvoertuigen. Daarnaast is specifiek in de dienstverlening opgenomen de mogelijkheid tot inzet van vervangende trekkers. Hierdoor is het in veel gevallen mogelijk dat de vervoerder alsnog de goederen op de juiste locatie en tijdstip kan leveren.

Wielsma werkt niet alleen voor transportondernemingen en garagebedrijven maar ook voor en in opdracht van vrachtautoverzekeraars waarbij een rechtstreekse financiële afwikkeling plaatsvindt. Voor een aantal verzekeraars waaronder Aegon, Delta Lloyd, HDI-Gerling en TVM beheert Wielsma de alarmlijnen. Deze samenwerking zorgt voor een kwalitatief betere en efficiëntere uitvoering van berging en repatriëring in binnenland en buitenland. Dat laat zich vervolgens vertalen in een hogere klanttevredenheid, en daarbij het reduceren van de kosten en de schadelast.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *