Nieuwe auto: Škoda Fabia combi 1.9 SDI

Omdat de Seat Cordoba nu toch echt op was moest er een nieuwe auto komen. Na ruim een maand oriënteren en een paar dagen bij autohandelaren in en om Fryslân langs gaan en proefritten maken, is de keuze uiteindelijk gevallen op een Škoda Fabia uit 2001, een stationwagon met de onverslijtbare VAG 1.9 SDI motor, welke bij Garage Ben in Sneek te koop stond. Zojuist hebben we deze opgehaald, waarmee we de derde eigenaar zijn.
Skoda Fabia Eigenlijk wilde Hanna geen Fabia, haar stiefmoeder had er één, die beviel haar niet zo. Maar na een proefrit was ze om. Hanna is wel een groot liefhebber van de VW Polo 6N. Na de Cordoba is de Fabia dus de tweede Polo in verkleedkleren die we hebben.

De Fabia is geen snelheidswonder, het duurt iets minder dan 20 seconden voor hij 100 kilometer per uur rijdt. Daarmee is hij overigens alsnog behoorlijk sneller met de Citroën Visa’s en Lada Niva die ik in het verleden heb gehad, dan mocht ik al blij zijn als de 100 überhaupt gehaald werd. Dat de motor niet bepaald dorstig is, was een belangrijke overweging om voor de Fabia te gaan. Een verbruik van 1 op 20 moet zeker haalbaar zijn.

De 1896 cc viercilinder motor levert 47 kW, oftewel 64 pk. Met een kilometerstand van net iets over de 3 ton gaan we er van uit dat de auto nog een jaar of 5 bij ons blijft voor hij compleet afgeschreven is. Het plan is dus inderdaad dat wij wederom het eindstation voor de auto zijn… In tegenstelling tot de vorige auto’s is de bedoeling dat de Fabia voorlopig niet beschilderd wordt. Waarschijnlijk komen er nog wel stickers of magneetplaten op met het logo van mijn bedrijf.

2 Comments

  1. Frank 6 maart 2015 Reply
  2. auke 7 maart 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *