Terug in de tijd: 1972


DAF 2600
In 1972 zijn Jos Verstappen, Evert Jan Smit, Guus Meeuwis, Tina Meier, Teruhito Sugawara, Edwin van Ginkel, Froukje de Both, The Rock, Busta Rhymes, The Notorious B.I.G., Ben Affleck, Alexander Lvov, Cameron Diaz, Jetske van den Elsen, Eminem en Roué Verveer geboren.
Scania L80
Tijdens ‘bloody sunday’ worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München.
Scania L110
Daimler introduceert de MB Trac, een tractor op basis van de Unimog. Same komt met de Minitauro. Torpedo, Tarpan, Elbo, Holden, Shaktiman, Bellier, Isco en Condec bouwen hun eerste bedrijfswagens. Lammert Kielstra verhuist met zijn kraanbedrijf naar Wirdum. Lamborghini verkoopt haar agrarische tak aan Same Deutz Fahr, dat ook al eigenaar was van Hürlimann.
VW Typ 181 Kurierwagen
Les Poppy’s hebben een grote hit met Non, non rien ná changé.

Scania L110

DAF 2600

DAF V1600

DAF AZ1900

DAF A13

Scania L110

Volvo N88

VW Transporter T2

Scania 110

Scania L80

Scania L80

DAF 2600

Chevrolet 1500

Ford Ranchero

Mercedes-Benz Düsseldorfer
1972
1972
1972
1972
1972
1972
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
197Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München2
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
19Tijdens 'bloody sunday' worden 14 burgers in Noord-Ierland doodgeschoten. Een aantal leden van de Baader-Meinhof groep wordt gevangen genomen. Op de Amelandse camping Duinoord vallen drie doden en honderden gewonden door een windhoos. Nog meer ellende vond plaats op de Olympische Spelen in München72
1972
1972
1972
1972
1972
1972
1972
1972
1972
Tot slot een filmpje vanaf de Commercial Motor Show van 1972.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *